Ga naar de inhoud

Lening voor bedrijfskapitaal (Tozo) nu ook beschikbaar

dinsdag 12 mei 2020

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) geldt voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die financieel in de problemen komen door de coronacrisis en niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ondernemers konden sinds maart een inkomensondersteuning voor maximaal 3 maanden aanvragen. Nu is er ook een lening voor bedrijfskapitaal beschikbaar.

Deze tijdelijke regeling houdt in

  • Er kan een lening voor bedrijfskapitaal worden aangevraagd tot maximaal 10.157 euro tegen 2% rente. Deze rente wordt berekend vanaf de dag van verstrekking van de lening.
  • De maximale looptijd van een lening is 3 jaar. Tot 1 januari 2021 hoeft u nog geen rente en aflossing te betalen.
  • Daarna is uitstel mogelijk op basis van individuele omstandigheden, als u op 1 januari 2021 niet in staat bent aan de rente- of aflossingsverplichting te voldoen.
  • Het bedrijfskapitaal mag u niet gebruiken om bestaande leningen te herfinancieren.
  • Heeft u en uw partner allebei een bedrijf? U kunt voor beide bedrijven een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen. Dit geldt echter niet voor de inkomensondersteuning. Deze dient u aan te vragen voor het laagste inkomen binnen uw huishouden.

Het GROS

Voor de gemeente Brummen voert het Regionaal Ondernemerssteunpunt (GROS) de TOZO-regeling uit. Het GROS is een onderdeel van de gemeente Apeldoorn. Veel Brummense ondernemers hebben inmiddels contact gehad met het GROS. Een groot aantal van hen heeft inmiddels ook al een aanvraag voor inkomensondersteuning gedaan of is hiermee bezig.

Aanvraag indienen

Volg de volgende stappen om een aanvraag in te dienen.

  1. Ga naar het online aanvraagformulier. U komt dan terecht op de website van de gemeente Apeldoorn.
  2. Log in met DigiD
  3. Doorloop het proces van aanvragen
  4. Menu doorlopen? Uw aanvraag is ingediend en wordt zo spoedig mogelijk in behandeling genomen. We streven naar een verwerking binnen 5 werkdagen.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/lening-voor-bedrijfskapitaal-tozo-nu-ook-beschikbaar.html