Ga naar de inhoud

Let op bij online aanbieders van diensten

donderdag 9 september 2021

Regelmatig ontvangen wij vragen van bureaus om afgifte van een product of om een afspraak te maken. Dat doen zij namens een inwoner van Brummen, tegen betaling. Maar u kunt zelf heel simpel in contact met ons komen en u betaalt niks om een afspraak met ons te maken.

Bureaus bieden zich op internet aan om inwoners te helpen bij het maken van een afspraak en het opvragen van een uittreksel uit de Basisregistratie Personen. Ook bieden zij hun bemiddeling aan bij het aanvragen van een Verklaring omtrent gedrag bij Dienst Justis. Hiervoor vragen zij wel een extra vergoeding van €10,- tot € 20,-, 
Belangrijk is dat u weet dat u zelf heel simpel met ons in contact kunt komen en een afspraak kunt maken voor onze diensten en producten. Bij ons betaalt u natuurlijk geen kosten voor het maken van de afspraak. U betaalt alleen de kosten voor het product dat u nodig heeft. Maak simpel een afspraak via onze website: Of bel ons via ons telefoonnummer (0575) 56 82 33 of mail gemeente@brummen.nl. Komt u liever niet naar het gemeentehuis? U kunt een aantal producten snel, veilig en gemakkelijk  in één keer bij ons digitaal aanvragen. U betaalt dan alleen de kosten voor het product en de portokosten. 

Let op bij online of telefonisch vragen

Regelmatig krijgen wij signalen van inwoners dat zij worden benaderd door de gemeente met een bijzondere of meer indringende vraag. Dan blijkt dat iemand zich voordoet als iemand van de gemeente en zo probeert inbreuk te maken op iemands privacy of persoonlijke gegevens. Wees hier altijd alert op! En heeft u twijfel? Beëindig dan direct het contact. Controleer bij ons of er inderdaad iemand bij de gemeente is die met u dit contact heeft gehad. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/let-op-bij-online-aanbieders-van-diensten.html