Ga naar de inhoud

Lintje aanvragen? 

maandag 9 mei 2022

Wilt u iemand uit onze gemeente voordragen voor een lintje? Dan is het verstandig om eerst contact op te nemen met het bestuurssecretariaat. Dat kan via nummer 0575-568 233 of stuur een e-mail naar bestuurssecretariaat@brummen.nl. Zij kunnen in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een koninklijke onderscheiding. 

Op de website www.lintjes.nl kunt u zien welke informatie u hierbij allemaal moet geven. Onder andere een brief gericht aan burgemeester A. van Hedel, postbus 5, 6970 AA Brummen. Daarin geeft u aan waarom deze inwoner volgens u in aanmerking komt voor een lintje. Op de website www.lintjes.nl staat een link voor aanmelding. 

De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Kom dus op tijd in actie! Een voorstel voor de ‘lintjesregen’ voor Koningsdag moet u vóór 15 juni in het jaar ervoor bij de burgemeester indienen. Voor een lintje bij een andere gelegenheid moet u uw voorstel tenminste zes maanden van tevoren versturen.
De burgemeester brengt advies uit over uw voorstel. Bij een positief advies moet vervolgens de Commissaris van de Koning een oordeel geven. Die stuurt het voorstel dan naar het Kapittel voor de Civiele Orden. Dit onafhankelijk college geeft een zwaarwegend advies aan de betrokken minister. Wanneer de minister positief beslist, wordt de onderscheiding bij Koninklijk besluit verleend.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/lintje-aanvragen.html