Ga naar de inhoud

Maïsoogst: wees alert in verkeer

donderdag 14 september 2023

Het maïsoogstseizoen is weer volop aan de gang, en dat betekent dat er de komende weken veel trekkers met grote wagens op de wegen zullen verschijnen. De oogstperiode volgt op een periode van wisselvallig weer na een droogte, wat betekent dat er modder op de weg kan komen door de maïsoogst. Als u modder op de weg ziet, is het van belang om voorzichtig te rijden. Matig uw snelheid, laat het gas los, blijf sturen in de richting waar u heen wilt en vermijd abrupt remmen om slippen te voorkomen.

Verkeersveiligheid

De verkeersveiligheid is van het grootste belang, en daarom wordt er een dringende oproep gedaan aan agrariërs om extra alert te zijn in het verkeer. De smalle wegen waarop landbouwmachines zich bevinden, kunnen vaak veel fietsers, waaronder schoolgaande jeugd, tegenkomen. Sommige van deze landbouwmachines zijn ruim 3 meter breed, terwijl de wegen in het buitengebied soms nauwelijks een meter breder zijn. Bovendien kan de hoge maïs op dit moment het zicht van weggebruikers beperken, wat extra waakzaamheid vereist om onverwachte verkeerssituaties te vermijden.

Verontreinigd wegdek

In sommige gevallen ligt er modder, zand en afvallende maïs op de weg. Voeg hierbij nog regen, vallend blad en vroeg invallende duisternis aan toe en de toestand van het wegdek kan veranderen in een glijbaan. Wees daarom extra voorzichtig.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/maisoogst-wees-alert-in-verkeer