Ga naar de inhoud

Manon Knook: nieuwe griffier gemeenteraad 

woensdag 7 februari 2024

Vanavond is de in Deventer woonachtige Manon Knook door de gemeenteraad unaniem benoemd tot raadsgriffier. Zij gaat deze functie vanaf 1 maart invullen. Een raadsgriffier ondersteunt de gemeenteraad in haar werkzaamheden. De griffier in onze gemeente wordt daarbij bijgestaan door twee griffiemedewerkers. Samen vormen zij de raadsgriffie. 

Het besluit om Knook te benoemen vloeit voort uit een voordracht van de werkgeverscommissie. Er heeft een zorgvuldige sollicitatieprocedure plaatsgevonden. Conclusie is dat Knook voldoet aan de gestelde functie-eisen en beschikt over de gevraagde competenties. In de afgelopen jaren is ze werkzaam geweest voor een aantal gemeenteraden. Onder andere als communicatieadviseur voor de raad in Deventer en als raadsadviseur voor de gemeenten Beverwijk en Bronckhorst. De gemeenteraad ziet de samenwerking dus met vertrouwen tegemoet.

Morgenavond, tijdens de maandelijkse besluitvormende raadsvergadering, is de huidige griffier Diede Balduk nog in functie. Echter voor de laatste maal. Morgenavond nemen de raadsleden afscheid van haar. Balduk gaat als beleidsadviseur aan de slag bij de gemeente Wageningen.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/manon-knook-neiuwe-griffier-van-raad