Ga naar de inhoud

Meeste mensen houden zich aan maatregelen

donderdag 12 november 2020

Sinds woensdag 4 november gelden in ons land extra maatregelen boven op de gedeeltelijke lockdown. In de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) houden de meeste inwoners zich daar gelukkig ook aan. Met strikt toezicht en handhaving door boa’s en politie wordt in VNOG gecontroleerd of de coronamaatregelen worden nageleefd. Waar willens en wetens de maatregelen worden overtreden wordt direct opgetreden.

In de regio zijn van 2 november tot en met 7 november 2020 in totaal 60 bekeuringen uitgeschreven die te maken hadden met het overtreden van de geldende coronamaatregelen. Dat waren soms ook groepjes jeugd die zich niet aan de afspraken hielden, zoals 4 jongeren in park `t Goor. Op basis van tips zijn enkele feestjes, ook in woningen, vooraf voorkomen. De politie is in gesprek gegaan met enkele ouders en organisatoren. Dat verliep prima en met wederzijds begrip.

Koste wat kost volledige lockdown voorkomen

Nog steeds ligt in een aantal gemeenten in onze regio het aantal besmettingen boven de signaalwaarde zeer ernstig. Op dit moment is er nog geen signaal vanuit de Rijksoverheid richting de VNOG dat de regio in volledige lockdown zou moeten. Dat willen we ook koste wat kost voorkomen. De enige weg naar verbetering is dat mensen de regels naleven. We doen daarom een dringend beroep op alle inwoners om zoveel mogelijk thuis te blijven en de maatregelen na te leven. Voor werken geldt, doe dit vanuit huis tenzij het echt niet anders kan. Iedereen is aan zet.

Steun elkaar

Steun elkaar de komende tijd. Steun ook de lokale ondernemers. Blijf sporten zolang het kan, bestel iets lekkers bij uw favoriete koffietent, kroeg of restaurant, vergeet de groenteboer of bakker niet. Maak een praatje, breng iemand een bloemetje, zorg voor een ander en probeer het ondanks alles goed te houden met elkaar. Zo hopen we het met elkaar nog even vol te houden. Ook al is het lastig. Houd de moed erin.

Besmettingscijfers in Brummen en de regio

In de afgelopen week hebben in Brummen 50 inwoners te horen gekregen dat zij besmet zijn met het coronavirus. Omgerekend betekent dit per week 241 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Daarmee vallen wij momenteel nog in het risiconiveau ernstig. In de hele regio Noord- en Oost Gelderland hebben 1966 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit komt neer op 196 besmettingen per 100.000 inwoners per. Hoewel een kleine daling is te zien, is het nog te vroeg om te spreken van een afname. Zo is het bijvoorbeeld onduidelijk of alle commerciële teststraten de positieve uitslagen melden bij de GGD. We moeten dus samen volhouden om deze lijn nog verder naar beneden te buigen. Ook al zijn we het soms zat. Doe het voor elkaar.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/meeste-mensen-houden-zich-aan-maatregelen.html