Ga naar de inhoud

Morgen: Gratis fittest voor 65 tot 75-jarigen

woensdag 12 september 2018

Morgen (zaterdag 15 september) kunnen alle inwoners in de leeftijd van 65 tot 75 jaar gratis een fittest doen. Zij hebben hiervoor speciaal een uitnodigingsbrief van de gemeente ontvangen. De fittest vindt plaats in sporthal De Bhoele en vindt plaats onder deskundige begeleiding van lokale fysiotherapeuten.

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat ouderen lang gezond blijven en goed kunnen meedoen in onze samenleving. Regelmatige lichaamsbeweging heeft een gunstig effect en verlaagt het risico op chronische ziekten. Denk daarbij aan hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en depressieve symptomen. Door regelmatig te bewegen neemt bij oudere mensen ook het risico op botbreuken af en verbetert de spierkracht. De genodigde senioren krijgen op vertoon van de brief na afloop van de fittest een toepasselijke attentie.

Sportweek

De fittest is onderdeel van de Nationale Sportweek, waaraan ook onze gemeente deelneemt. Deze sportweek is van 15 tot 29 september. In samenwerking met stichting Sportkompas is een uitgebreid en gevarieerd programma opgesteld waaraan iedereen, jong of oud, kan deelnemen. Lees meer hierover op de website www.stichtingsportkompas.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/morgen-gratis-fittest-voor-65-tot-75-jarigen.html