Ga naar de inhoud

Na Pinksterweekend aanleg parkeerplaats Jumbo Eerbeek

woensdag 16 mei 2018

In opdracht van de pandeigenaar van de Jumbo in Eerbeek gaat het aannemersbedrijf Antea Group na he Pinksterweekend van start met de aanleg van het parkeerterrein bij de Jumbo aan de Loenenseweg in Eerbeek. De werkzaamheden beginnen dus dinsdag 22 mei en duren naar verwachting tot en met vrijdag 6 juli. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd, waardoor er steeds voldoende parkeerplaatsen voor het winkelend publiek beschikbaar blijven.

Na de sloop van voormalig zalencentrum Spoorzicht en pizzeria Efes heeft het terrein geruime tijd braakt gelegen. Vooruitlopend op het Eerbeekse bestemmingsplan heeft het gemeentebestuur in het najaar van 2017 toestemming gegeven voor de herinrichting van het parkeerterrein. De plannen zijn uitgewerkt in samenwerking tussen Jumbo en de gemeente. Inmiddels zijn alle voorbereidingen getroffen en start volgende week de aanleg van het nieuwe plein. Het parkeerterrein biedt straks ruimte voor 137 parkeerplaatsen.

Bij de afgifte van de omgevingsvergunning speelde voor de gemeente veiligheid een belangrijke rol. Zo zijn de in- en uitritten van het parkeerterrein gelegen aan de zijde van de Kloosterstraat, zodat de doorstroming op de Loenenseweg zo min mogelijk belemmerd wordt. De in- en uitritten zijn ook zoveel mogelijk gescheiden. Hierdoor ontstaat grotendeels één routing over het parkeerterrein. Dit komt de verkeersveiligheid op en rond het parkeerterrein ten goede. Ook is bij het inrichtingsplan rekening gehouden met een stedenbouwkundige en landschappelijke inpassing die aansluit op het bestaande (vernieuwde) centrum van Eerbeek.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/na-pinksterweekend-aanleg-parkeerplaats-jumbo-eerbeek.html