Ga naar de inhoud

Na week al 32% respons op vragenlijst 'corona'

maandag 18 mei 2020

Al een derde van de leden van het inwonerspanel Brummen Spreekt heeft in de afgelopen week de vragenlijst over het coronavirus ingevuld. 349 inwoners en ondernemers hebben via dit platform aangegeven welke gevolgen het coronavirus voor hen heeft gehad en hoe ze de afgelopen twee maanden hebben ervaren. In de vragenlijst wordt vooral ook ingezoomd op hoe het contact met de gemeente is verlopen en wat men van de gemeentelijke informatievoorziening vindt. De uitkomsten wil burgemeester Van Hedel betrekken in de komende periode van bestrijding van het virus en vooral ook de effecten die deze maatregelen voor onze gemeente, inwoners en organisaties met zich meebrengen. Tot en met 25 mei kan iedereen de vragenlijst nog invullen.

Vanaf 11 mei - en wanneer de verdere ontwikkelingen positief zijn - worden de coronamaatregelen stap voor stap versoepeld. De vragenlijst die nu aan de panelleden is voorgelegd, gaat vooral over de periode tot 11 mei. De gemeente is benieuwd hoe inwoners met de ontstane situatie omgaan en wat ze van de gemeente verwachten. Iedereen van 16 jaar en ouder die woont of werkt in de gemeente Brummen kan gratis lid worden van Brummen Spreekt. Wilt u dus ook uw mening geven over de impact van de genomen maatregelen op de lokale samenleving en uw persoonlijke situatie? Ga dan snel naar de website www.brummenspreekt.nl en meld u dan snel aan! U krijgt na uw aanmelding de vragen dan binnen enkele dagen toegestuurd. Ook inwoners die niet beschikken over een computer, kunnen zich aanmelden om toch mee te doen aan het panel. Zij krijgen dan de vragenlijst per post toegestuurd. Zij kunnen zich aanmelden via telefoonnummer (0575) 84 37 38. 

De gemeente Brummen neemt het inwonerspanel serieus en betrekt inwoners graag bij belangrijke vraagstukken. Het panel bestaat sinds eind 2014 en telt meer dan 1.100 panelleden. De onderzoeken worden uitgevoerd door het gespecialiseerde en onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem uit Zutphen. Deelnemers kunnen er daarom op vertrouwen dat de gegevens uitsluitend voor ‘Brummen Spreekt’ worden gebruikt en nooit aan anderen worden verstrekt. De verwerking van de antwoorden gebeurt volledig anoniem.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/na-week-af-32-respons-op-vragenlijst-corona.html