Ga naar de inhoud

Nationale recycleweek 14 tot 21 oktober

donderdag 10 oktober 2019

In de Nationale Recycleweek roepen we iedereen op om niet gebruikte elektrische apparaten (e-goed, alles waar een stekker of batterij aan of in zit) in te leveren. Ook de gemeenten in het werkgebied van Circulus-Berkel zetten zich in de actieweek in om extra aandacht te geven aan de inzameling van e-goed.

Veel apparaten blijven op zolder, schuur en laatjes rondzwerven, terwijl het belangrijk is om deze waardevolle stoffen in te leveren voor recycling. Ook verdwijnen oude elektronische apparaten en lampen nog  te vaak in het restafval en dat is zonde. De oproep is dus: lever e-waste in en draag bij aan meer recycling! Je kunt er zelfs een iPad mee winnen, een die is gemaakt van gerecyclede onderdelen.

Aanbod voor recycling moet omhoog

Volgend jaar wordt een wet van kracht die producenten verplicht om 65% van de verkochte apparaten ook weer voor recycling in te zamelen. Dat percentage ligt nu op nog geen 50%, aldus Heel Holland Recyclet. Circulus-Berkel biedt burgers in bijna alle gemeenten de mogelijkheid om kleine elektronische apparaten in te leveren met de BEST-tas, die aan huis wordt opgehaald. Daarnaast is het mogelijk om apparaten en verlichting in te leveren bij kringloop en het gratis deel van onze Recyclepleinen. Kijk voor meer informatie en het winnen van de iPad op www.circulus-berkel.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/nationale-recycleweek-14-tot-21-oktober.html