Ga naar de inhoud

Noodopvang voor kinderen vanwege Coronavirus

woensdag 18 maart 2020

Vanaf afgelopen maandag 16 maart zijn scholen en kinderopvang gesloten. Ook in onze gemeente. Ouders zijn door het rijk opgeroepen hun kinderen thuis te houden. Een maatregel die in ieder geval tot en met 6 april geldt. Voor kinderen van ouders in cruciale beroepen is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf. Hierdoor kunnen deze ouders blijven werken. Deze noodopvang kan als het nodig is 24 uur per dag worden gegeven en 7 dagen per week.

Ook medewerkers van de kinderopvang kunnen ziek worden. En er kan een groot beroep op deze noodopvang gedaan worden. Reden dat het kabinet gemeenten de opdracht heeft gegeven deze noodopvang te coördineren. Ook de gemeente Brummen is hiermee direct aan de slag gegaan.

Noodopvang 

Uit een eerste inventarisatie blijkt dat per kinderopvanglocatie maar enkele kinderen gebruik maken van de noodopvang. Elke locatie heeft aangegeven op dit moment deze opvang goed aan te kunnen. Dit kan natuurlijk veranderen wanneer er medewerkers ziek worden of bij een grote toename van het aantal kinderen. Alle opvanglocaties en basisscholen hebben aangegeven op dat moment aan de bel te trekken en met elkaar af te stemmen. Hierin is een grote mate van solidariteit en onderlinge betrokkenheid merkbaar.

Van de gemeente wordt ook verwacht de informatie over de noodopvang te co√∂rdineren. Op onze website staan links naar landelijke websites over de noodopvang. Inwoners en organisaties kunnen daarnaast vragen over de lokale situatie stellen via het mailadres noodopvang@brummen.nl. Zij krijgen dan snel een persoonlijk antwoord op hun vraag. 

Waardering

Namens het gemeentebestuur spreekt wethouder Ingrid Timmer dank en waardering uit over hoe snel en in uitstekende samenwerking scholen en kinderopvanglocaties handelen. "Ze zorgen voor opvang van kinderen van ouders die werkzaam zijn in cruciale functies. Maar ook staan de scholen voor een zware en unieke opgave om kinderen onderwijs te bieden terwijl de scholen fysiek gesloten zijn." 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/noodopvang-voor-kinderen-vanwege-coronavirus.html