Ga naar de inhoud

Nu ook in Eerbeek: de slimme bandenpomp

donderdag 22 september 2022

Sinds februari dit jaar kunnen automobilisten gratis hun banden op spanning brengen in Brummen. Deze week is ook een pomp in Eerbeek geplaatst. Deze staat bij de parkeerplaats van de Jumbo aan de Loenenseweg. De bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De bandenpomp is voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

De pomp werd door inwoner Wil de Vries voor het eerst in gebruik genomen. ‘Leuk dat ik als eerste gebruik mag maken van de pomp. Ik ga dit zeker ook aan anderen vertellen!’. Wethouder Inberg en Casper Heine van de Jumbo waren hierbij ook aanwezig. Wethouder Inberg zegt hierover: “Iedereen moet gebruik kunnen maken van de gratis bandenpomp. Ik ben daarom blij dat er nu meerdere in onze gemeente staan. Door het gratis, middenin het dorp en vlakbij de winkels, aan te bieden verwachten we dat meer mensen de banden op goede spanning houden. Dat is goed voor het milieu en kost je minder brandstof. De pomp in Brummen is een succes, ik verwacht dat veel mensen er in Eerbeek nu ook gebruik van gaan maken.”

Hoe werkt het?

De Slimme Bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 21,50 per keer gebruik te zijn. De slimme Bandenpomp vraagt de gebruiker om een donatie of fooi voor gebruik. Deze kan contactloos betaald worden. De bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. De Touch screen display helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. Het gemakkelijke gebruik stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning controleren. De totale besparingen van de pomp zijn zichtbaar op www.bandopspanning.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/nu-ook-in-eerbeek-de-slimme-bandenpomp.html