Ga naar de inhoud

Officiële opening huiswerkbegeleidingsproject 

woensdag 17 mei 2023

Vorige week woensdag bezocht wethouder Ingrid Timmer Project Z, een huiswerkbegeleidingsproject voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar in Eerbeek. Dit project is al een aantal weken geleden van start gegaan. Met taart, het doorknippen van een lintje en een leuk gesprek met de jongeren en begeleiding is Project Z nu dus officieel van start gegaan.

Project Z biedt een plek voor jongeren uit Eerbeek om na schooltijd samen te komen en te chillen. Het is een plek voor naschoolse activiteiten, maar ook een plek om huiswerk te maken en dus betere cijfers te halen. De thuisbasis van het project is het clubgebouw van scoutingvereniging Tapawingo.

Nauwe samenwerking

“In Zutphen loopt het huiswerkbegeleidingsproject al jaren goed. Ook jongeren uit Brummen doen wel in Zutphen mee. Voor jongeren uit Eerbeek is er in Apeldoorn echter niet een soortgelijk project. Daarom ben ik erg blij dat het gelukt is het project nu ook in Eerbeek te starten. Dit in nauwe samenwerking met het bestuur van scouting Tapawingo en met een financiële bijdrage van Ferm (het regionale bureau voor het voorkomen van vroegtijdig schoolverlaten),” aldus Ingrid Timmer.

Het project is twee middagen per week open (woensdag en donderdag vanaf 15 uur). Naast de rust en structuur die nodig is om op een geconcentreerde en effectieve manier huiswerk te maken, is er ook ruimte voor begeleide ontspanning en sport en samen een gezonde maaltijd eten.

Huiswerk en ontspanning

Thomas is één van de jongeren die zich hebben aangesloten bij het project. Hij vindt het fijn, omdat het veel leuker is dan alleen thuis je huiswerk maken. Ook vindt hij de contacten met de nog jeugdige begeleiding leuk, want dit zijn zelf ook nog studenten van een HBO-opleiding, die stage lopen bij het project. Thomas geeft aan dat door de regen er nog niet veel buiten gesport is, maar in de pauze weten ze altijd wel een leuke ontspannende activiteit samen te verzinnen. En zijn huiswerk? “Dat is nu gelukkig bijna altijd af,” geeft Thomas lachend aan.

Geef je op en kom er ook bij

Niks is zo frustrerend als steeds opnieuw te moeten starten met je huiswerk, omdat je thuis door je telefoon en social media wordt afgeleid. Je bent er daardoor extra lang mee bezig. En natuurlijk wil je ook nog wel met vrienden optrekken na schooltijd. Bij Project Z heb je toch je huiswerk af en tegelijkertijd heb je leuk contact met andere jongeren om te sporten en te chillen. Heb je interesse? Mail naar info@project-z.nl of neem telefonisch contact op met 06-51614000.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/officiele-opening-huiswerkbegeleidingsproject