Ga naar de inhoud

Olympisch kampioene inspireert gemeente

zaterdag 11 januari 2020

Afgelopen donderdag was er een speciale bijeenkomst in het gemeentehuis in Brummen. In aanwezigheid van alle medewerkers van de gemeente werd het nieuwe jaar 'afgetrapt'. Het was de Eerbeekse Olympische kampioene Elis Ligtlee die dat mocht doen. Zij hield een inspirerend verhaal over haar carrière, het behalen van een gouden medaille op 13 augustus 2016 in Rio, als het diepe dal dat daarna voor haar volgde. Vooral ook de manier waarop zij zich daaruit heeft gewerkt, maakte veel indruk op de medewerkers en de leden van het college.

"Een duidelijk doel, focus, talent, doorzettingsvermogen en vooral ook teamwork. Dat is wat jou steeds weer aan de top brengt. En dat is ook waar wij als gemeente steeds naar streven", vatte burgemeester Alex van Hedel de lezing van Ligtlee na afloop samen. "En hierdoor haal je steeds het meest maximale uit jezelf. En uit een team of een organisatie." Ook gemeentesecretaris Marcel Klos sprak de medewerkers kort toe om het nieuwe jaar 2020 in te luiden. Hij liet weten trots te zijn op wat de medewerkers van de gemeente, soms in roerige politieke tijden en bij lastige dossiers, voor elkaar weten te krijgen. "Met een vernieuwd college gaan we daar ook in 2020 voortvarend mee verder. Ook in 2020 is er weer veel te doen en te bereiken."  

Na afloop van de bijeenkomst beantwoordde Elis Ligtlee vragen, mochten medewerkers en bestuurders de medaille bewonderen en werden er natuurlijk veel foto's gemaakt. Waaronder een groepsfoto (gemaakt door Marja Poldermans).

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/olympisch-kampioene-inspireert-gemeente.html