Ga naar de inhoud

Onafhankelijke cliëntondersteuner

zaterdag 15 augustus 2020

Heeft u ondersteuning nodig voor het keukentafelgesprek met een medewerker van Team voor Elkaar? Of met een medewerker van WerkFit Brummen? Gaat u een uitkering aanvragen bij het UWV? Dan kunt u kosteloos gebruik maken van de onafhankelijke cliëntondersteuner Annemieke Spijker, werkzaam bij Adviespunt Zorgbelang Gelderland! U kunt Annemieke Spijker benaderen via de medewerkers van Team voor Elkaar of WerkFit Brummen. Maar u mag ook zelf rechtstreeks met haar contact opnemen. Zij is bereikbaar via haar telefoonnummer van Adviespunt Zorgbelang: 06-53886809 of  (026) 384 28 26.

Het recht op onafhankelijke cliëntondersteuning is stevig verankerd in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze vorm van hulp en ondersteuning van een inwoner sluit naadloos aan bij de gemeentelijke visie waarbij de vraag en situatie van een inwoner centraal staat. Niet voor niets gebruiken we in onze gemeente de slogan ‘samen goed voor elkaar’. Met het Adviespunt Zorgbelang heeft de gemeente een organisatie ingeschakeld met ruime ervaring als het gaat om onafhankelijke ondersteuning aan cliënten. Deskundigen die u helpen uw situatie en uw mogelijkheden in kaart te brengen. Met u meedenken over wat u nodig heeft om verder te kunnen. Samen met u bekijken wat het beste bij u en uw situatie past. Maar u ook bijstaan als u het lastig vindt de juiste woorden te vinden. En dit geheel gratis. De cliëntondersteuner is onafhankelijk en handelt alleen in uw belang. Zij kan u (geheel gratis) informeren, adviseren en bijstaan bij het krijgen van de juiste ondersteuning.

Coronaproof

Annemieke heeft in de periode van de lockdown veel met videobellen gewerkt. Zo is zij wel in contact gebleven met inwoners van Brummen. Toch is zij blij dat afspraken weer door kunnen gaan en dat zij inwoners weer kan ontmoeten. Bij het maken van een eventuele afspraak worden uiteraard de coronamaatregelen in acht genomen. Dus heeft u een gesprek met Annemieke Spijker, dan gelden alle noodzakelijke hygiënemaatregelen. Zo vraagt Spijker voorafgaand aan het bezoek of er sprake is van (een vermoeden van) een coronabesmetting en/of er personen aanwezig zijn met klachten. Als dit zo is, dan gaat het bezoek niet door en wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld telefoon. Uiteraard wast de cliëntondersteuner voor en na ieder bezoek haar handen en schudt zij geen handen. Als zij zelf klachten heeft dan verwijst zij u door naar een collega van het Adviespunt Zorgbelang. Mocht u prijs stellen op videobellen, dan kunt u haar bereiken via Whatsapp: 06-53886809.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/onafhankelijke-clientondersteuner.html