Ga naar de inhoud

Onafhankelijke cliëntondersteuning: gratis én deskundig

zondag 8 maart 2020

Heeft u ondersteuning nodig voor het keukentafelgesprek met een medewerker van Team voor Elkaar? Of Met een medewerker van WerkFit Brummen? Gaat u een uitkering aanvragen bij het UWV? Dan kunt u kosteloos gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner! Een deskundige met wie u het gesprek voorbereid of die als ondersteuner aanwezig kan zijn bij het gesprek. U kunt dit vragen aan de medewerkers van Team voor Elkaar of WerkFit Brummen. Maar u mag ook zelf rechtstreeks met het Adviespunt contact opnemen. Voor onze gemeente is Annemieke Spijker de onafhankelijke cliëntondersteuner. Zij is bereikbaar via (026) 384 28 26.

Bij organisaties zoals Team voor Elkaar, WerkFit Brummen en UWV werken professionals die vanuit uw vraag en situatie onderzoeken hoe ze u het beste kunnen helpen. Zo’n gesprek is natuurlijk erg belangrijk voor u en vaak ook best spannend. Daarom vindt de gemeente Brummen het erg belangrijk dat een inwoner zichzelf ook goed voorbereidt op dit gesprek. Hulp van iemand die met u meedenkt en samen met u het gesprek voorbereidt kan prettig voor u zijn. Dat kan een familielid of een goede bekende van u zijn, Maar ook kunt u vragen om de cliëntondersteuner van Adviespunt Zorgbelang Gelderland, Annemieke Spijker. De cliëntondersteuner is onafhankelijk en handelt alleen in uw belang. Zij kan u (geheel gratis) informeren, adviseren en bijstaan bij het krijgen van de juiste ondersteuning.

Onafhankelijk en deskundig

Het recht op onafhankelijke cliëntondersteuning is stevig verankerd in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze vorm van hulp en ondersteuning van een inwoner sluit naadloos aan bij de gemeentelijke visie waarbij de vraag en situatie van een inwoner centraal staat. Niet voor niets gebruiken we in onze gemeente de slogan ‘samen goed voor elkaar’. Met Zorgbelang Gelderland heeft de gemeente een organisatie ingeschakeld met ruime ervaring als het gaat om onafhankelijke ondersteuning aan cliënten. Deskundigen die u helpen uw situatie en uw mogelijkheden in kaart te brengen. Met u meedenken over wat u nodig heeft om verder te kunnen. Samen met u bekijken wat het beste bij u en uw situatie past. Maar u ook bijstaan als u het lastig vindt de juiste woorden te vinden. En dit geheel gratis.

Inwoners die een uitnodiging van Team voor Elkaar of WerkFit Brummen krijgen, ontvangen een folder over het (keukentafel)gesprek. Deze folder helpt niet alleen om een beeld te krijgen van het gesprek, maar verwijst ook naar de mogelijkheid om een onafhankelijke cliëntondersteuner van Adviespunt Zorgbelang in te schakelen. In de folder vindt u ook informatie hoe u zich het beste kunt voorbereiden op het gesprek.

Bereikbaarheid Team voor Elkaar

De medewerkers van Team Voor Elkaar zijn bereikbaar via mailadres info@teamvoorelkaar.nl en op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer (0575) 568 568. Ook kunt u het inloopspreekuur bezoeken in Plein Vijf in Brummen of in het Servicepunt in Eerbeek. Exacte inloopdagen en -tijden vindt u op de website van het programma Samen Goed Voor Elkaar
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/onafhankelijke-clientondersteuning-gratis-en-deskundig.html