Ga naar de inhoud

Ondersteuning voor noodzakelijke kosten (TONK)

vrijdag 18 juni 2021

Bent u door de coronacrisis uw baan verloren? Heeft u minder inkomsten uit uw onderneming? En heeft u daardoor moeite om uw huur, hypotheek of andere vaste lasten te betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen.

De regeling TONK is verlengd tot 1 oktober 2021. Aanvragen kan met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021

Voor huishoudens en ondernemers

TONK is er voor huishoudens en voor ondernemers die door corona minder inkomsten hebben. De hoogte van de uitkering hangt af van uw huidige inkomsten, het inkomen van uw partner en de hoogte van uw vaste lasten. Denk bij vaste lasten aan kosten voor wonen en gemeentelijke belastingen, kosten voor eten en drinken en de kosten voor warmte, water en elektriciteit. Maar ook de premie voor de zorgverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering als u als zelfstandige werkt, tellen mee. 

Spaargeld en maximale bijdrage

Heeft u meer dan 12.590 euro spaargeld? Dan komt u niet in aanmerking voor TONK. Zodra uw spaargeld minder is, kunt u gebruik maken van de regeling. De bijdrage die u krijgt, is maximaal € 1.000 per maand. En nooit meer dan het verschil tussen uw huidige inkomen en uw inkomen vóór corona. U hoeft het geld niet terug te betalen. U kunt TONK met terugwerkende kracht aanvragen vanaf 1 januari 2021. De regeling geldt tot 1 oktober 2021.

TONK aanvragen

De gemeente Apeldoorn voert de TONK uit voor de gemeente Brummen. Kijk op www.apeldoorn.nl/tonk voor meer informatie en om de ondersteuning aan te vragen.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/ondersteuning-voor-noodzakelijke-kosten-tonk-1.html