Ga naar de inhoud

Ook in 2019: mantelzorgondersteuning

donderdag 10 januari 2019

Ook in dit nieuwe jaar kunnen mantelzorgers in onze gemeente rekenen op ondersteuning via het Knooppunt Mantelzorg. De uitvoering hiervan ligt bij Stichting Welzijn Brummen. Inwoners die nog niet bekend zijn met deze vorm van mantelzorgondersteuning kunnen een mail sturen of bellen naar (0575) 56 19 88. Vanmiddag worden ook de maandelijkse gespreksgroepen weer gestart en op woensdagmiddag 15 maart is er een bijzondere gratis bij te wonen activiteit voor mantelzorgers onder de passende titel ‘Thee & Taart’.

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om kwalitatief goede mantelzorgondersteuning aan inwoners te blijven bieden. Daarnaast kunnen inwoners ook in 2019 gebruik blijven maken van het Knooppunt mantelzorg. Over de uitvoering zijn goede afspraken met SWB gemaakt; een organisatie die specifiek binnen de grenzen van onze gemeente actief is en deze taken en werkzaamheden goed oppakken in samenhang met andere activiteiten. De rol van coördinator is in handen van SWB-medewerkster Ellen Lammersen. Op dit moment wordt nog een mantelzorgcoach geworven. Deze wordt verantwoordelijk voor het directe contact met de mantelzorgers. Tijdelijk neemt Lammersen deze taak waar. 

Gespreksgroepen

De maandelijkse gespreksgroepen vinden plaats op de tweede donderdag van de maand van 13.30 tot 14.30 uur in het Tjark Rikscentrum in Eerbeek. Vanmiddag dus de eerste gespreksgroep in het nieuwe jaar. In Brummen wordt vanaf volgende week (14 januari) iedere tweede maandag van de maand van 13.30 tot 14.30 uur de gespreksgroep gehouden in Plein Vijf. De gespreksgroep is gratis te bezoeken en vooraf opgeven is niet nodig. Tot het moment dat de mantelzorgcoach actief is, verzorgen Lammersen (donderdag) en SWB-collega Karin van Aalst deze taak tijdelijk.

Thee & taart

Een andere activiteit die het Knooppunt Mantelzorg in 2019 organiseert is ‘Thee & Taart’. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom om op woensdagmiddag 13 februari van 14.00 tot 15.00 uur andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Natuurlijk is er gelegenheid om kennis te maken en vragen te stellen aan het Knooppunt Mantelzorg. Ook deze activiteit is gratis te bezoeken. Opgave voor vrijdag 8 februari 2019 via mailadres mantelzorg@welzijnbrummen.nl is gewenst.

Meer informatie over het Knooppunt Mantelzorg is te vinden op deze speciale pagina over mantelzorg op de website www.samengoedvoorelkaar.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/ook-in-2019-mantelzorgondersteuning.html