Ga naar de inhoud

Open dagen Korak Herstelplein

vrijdag 13 mei 2022

Op maandag 13 juni en donderdag 14 juli vinden de ‘Beleef Korak-dagen’ in onze gemeente plaats. Korak-Herstelplein Oost-Veluwe is een herstelcentrum, een leeromgeving voor mensen die een ontwrichtende situatie hebben meegemaakt op psychisch vlak of verslavingsgebied en willen werken aan hun herstel. Ook voor mensen die het zelf niet hebben meegemaakt, maar wel als naastbetrokkene. Iedereen is van harte welkom om tijdens de Open Dagen kennis te maken met Korak. Dit kan op 13 juni in het gebouw van Plein Vijf in Brummen, op 14 juli in het Tjark Rikscentum in Eerbeek. Deelname is gratis. 

Korak is werkzaam voor een groot aantal gemeenten in de regio, waaronder Brummen. Centrale locatie is het Korak Herstelplein aan de Jean Monetpark 77 in Apeldoorn. Maar ook is Korak actief in onze gemeente in de gebouwen van Stichting Welzijn Brummen. Samen met de welzijnsorganisatie wordt deze ‘Beleef Korak Dag’ ook georganiseerd. Het programma start om 10.00 uur en gedurende de dag zijn er verschillende uiteenlopende activiteiten waarvoor u zich kunt aanmelden. Het geeft u een leuke en interactieve impressie van hetgeen Korak zoal doet aan herstelgerichte activiteiten. Of het nu gaat over het bordspel ‘steekje los’ of het luisteren naar ‘herstelverhalen’ uit de praktijk. 

Informatie of aanmelden

Op de website www.korak.nl leest u meer over deze bijzondere Open Dag in Brummen en Eerbeek. Of lees deze flyer. Voor meer informatie en voor het aanmelden voor onderdelen van het programma, kunt u bellen met 055 - 2340116 of stuur een mail naar administratie@korak.nl.  

Over Korak

Korak is opgericht omdat er sprake is van steeds kortere behandelingen en een verschuiving van de zorg van intramuraal naar extramuraal. Kwetsbare mensen wonen en leven dus steeds meer in de lokale samenleving. Het centrum werkt preventief en herstel bevorderend. Korak wil er zijn voor alle mensen met een psychische kwetsbaarheid, mensen die geraakt zijn door een verslaving en voor naastbetrokkenen. De activiteiten zijn gericht op het persoonlijk herstel: de ontwikkeling van eigen kracht door de deelnemers.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/open-dagen-korak-herstelplein.html