Ga naar de inhoud

Oproep GGD aan horecaondernemers 

vrijdag 9 juli 2021

Vanavond om 19.00 uur is er weer een persconferentie. Het demissionaire kabinet laat dan weten welke maatregelen het neemt om de snel oplopend aantal besmettingen tegen te gaan. Ook in onze regio neemt het aantal besmettingen toe. Uit bron- en contactonderzoek concludeert de GGD dat een aanzienlijk deel hiervan een link heeft met de horeca. Ook constateert de GGD dat de meer besmettelijke Delta-variant in opkomst is. Het is dus belangrijk dat een besmetting snel wordt geconstateerd en actie wordt ondernomen. Reden voor de GGD om lokale horecaondernemers op te roepen hierbij actief met de gezondheidsdienst samen te werken.

De GGD vraagt de horecaondernemers concreet om, wanneer zij vanuit bezoekers een melding krijgen van een positieve uitslag, direct contact op te nemen met de GGD. Dit kan de hele week (van maandag tot en met zondag) van 8 tot 17 uur via telefoonnummer 088 – 44 33 355. Wanneer horecaondernemers dit doen kan de GGD hen sneller adviseren en begeleiden. Ook kunnen de (mogelijke) besmettingen sneller in kaart worden gebracht. 

De GGD doet de oproep richting de horecaondernemers omdat mensen vaak na het ontvangen van een positieve corona-uitslag snel contact opnemen met een eerder bezochte horecaonderneming. Erg fijn dat ze dit zo snel doen en hiermee hun verantwoordelijkheid nemen! Hierdoor weet een horecaondernemer vaak eerder van de besmettingen binnen zijn of haar bedrijf af dan de GGD. Wanneer horecaondernemers dan ook voortvarend contact zoeken met de GGD (die met de huidige aantallen vaak pas een dag later weten van een mogelijke besmettingshaard), kan ook de gezondheidsdienst direct in actie komen. Extra snel handelen is belangrijk in de strijd tegen het coronavirus. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/oproep-ggd-aan-horecaondernemers.html