Ga naar de inhoud

Oproep om thuis te werken

vrijdag 29 januari 2021

'Werk thuis, tenzij het niet anders kan'. Dat is nog altijd de oproep die het kabinet doet aan iedereen in Nederland. Vakbond CNV heeft onderzocht dat bij meer dan een kwart (27%) van de mensen die thuis kúnnen werken, de werkgever toch vraagt om naar kantoor te komen. Met ongeveer 1785 bedrijven gevestigd in de gemeente Brummen, komt dit ongetwijfeld ook hier voor. Burgemeester Van Hedel doet daarom een dringend beroep aan alle  werkgevers om hun werknemers, daar waar het kan, thuis te laten werken.

“U bent als werkgever verplicht om uw werknemers een gezonde en veilige werkomgeving te bieden en daarmee te beschermen tegen risico’s op de arbeidsplaats. De blootstelling aan het coronavirus is zo`n risico. En met de dreiging van de nieuwe coronavarianten neemt de kans op een toename van het aantal besmettingen op de werkvloer zienderogen toe. Help ons mee in de strijd tegen dit coronavirus en houd bestaande afspraken over naar het werk komen opnieuw tegen het licht.”. roept burgemeester Van Hedel op.

Tips

Thuiswerken vraagt aanpassingsvermogen. Op de website www.rijksoverheid.nl/coronavindt kunnen zowel werkgevers als werknemers  informatie over thuiswerken, regels en tips vinden

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/oproep-om-thuis-te-werken.html