Ga naar de inhoud

Opvallende hartjesstickers op schoolpleinen

vrijdag 8 mei 2020

Een inspirerend en nuttig voorbeeld van samenwerking in deze bijzondere tijd. Want met ondersteuning van de gemeente gaan een groot aantal scholen en kinderopvanginstellingen op bijzondere wijze ouders op schoolpleinen wijzen op de geldende RIVM-maatregelen. Opvallende stickers in hartjesvorm worden ingezet om met name het halen en brengen van kinderen rondom het schoolgebouw en op het schoolplein in goede banen te leiden. 

Vanaf aanstaande maandag 11 mei mogen scholen en kinderopvanginstellingen onder bepaalde voorwaarden weer starten. Ouders zijn inmiddels door de scholen ingelicht welke dagen hun kinderen weer op school welkom zijn. En voor ouders die al een contract voor voorschoolse- en buitenschoolse opvang hebben is er de mogelijkheid om voor die twee schooldagen ook voor- en naschooltijd opvang te krijgen. Ook is er in overleg voor ouders in cruciale beroepen nog steeds beperkt noodopvang mogelijk. 

Vriendelijk 

Scholen en kinderopvanginstellingen staan voor een belangrijke uitdaging. Zij zijn verantwoordelijk om in de school/kinderopvang en op de schoolpleinen de RIVM-maatregelen te hanteren. Wethouder Timmer beseft dat zij dit niet alleen kunnen. “Kinderen, maar zeker ook ouders zijn hierbij cruciaal. Bijvoorbeeld als het gaat om naar de school en/of de kinderopvang brengen van de kinderen.” Scholen en kinderopvanginstellingen nemen hun verantwoordelijkheid serieus en hebben de gemeente gevraagd mee te betalen aan een wijze om kinderen én ouders op een zeer vriendelijke en opvallende manier te wijzen op de richtlijnen. Dit via straatstickers in de vorm van hartjes met daarop verschillende teksten zoals: “Voor wie doe jij het?”, “Hier mag je staan” en “1,5 meter afstand”.

Het nieuwe normaal

Het gemeentebestuur hecht veel waarde aan het naleven van de richtlijnen. Om die reden betaalt de gemeente mee aan de aanschaf van de stickers. Wethouder Timmer: “Een positieve benadering is van groot belang, zeker als afstand houden voorlopig misschien wel ‘het nieuwe normaal’ gaat worden. Ik hoop dat ouders deze positieve benadering waarderen, waardoor vanaf maandag het brengen en halen van kinderen ook veilig gebeurt. Alleen samen kunnen we hier een succes van maken” De wethouder heeft de verwachting dat door het aanbrengen van de stickers en de duidelijkheid die dit geeft, geen extra controles hoeven plaats te vinden door de gemeentelijke toezichthouders. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/opvallende-hartjesstickers-op-schoolpleinen.html