Ga naar de inhoud

Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers geopend

maandag 20 mei 2019

Afgelopen donderdag heeft gedeputeerde Conny Bieze het startschot gegeven voor de nieuwe Oranjefietsroute van Apeldoorn naar Moers. De fietsroute komt ook door de gemeente Brummen.

De Oranjefietsroute is 225 kilometer lang en loopt via een bewegwijzerde route door een schilderachtig landschap van Apeldoorn naar het Duitse Moers. Onderweg is er gelegenheid voor talrijke tussenstops: in Brummen, Rheden, Doesburg, Doetinchem, Zevenaar en ’s-Heerenberg aan Nederlandse zijde en in Emmerich am Rhein, Kleve, Bedburg-Hau, Kalkar, Xanten en Rheinberg aan de Duitse kant. De fietsroute is deel van de Oranjeroute Nederland-Duitsland, die mensen kennis wil laten maken met het wel en wee van het koningshuis Oranje-Nassau. 

Fietsknooppunten

De Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers maakt gebruik van het fietsknooppuntensysteem, zowel in Nederland als Duitsland. Je kunt de route in twee richtingen fietsen. Aan de knooppuntborden zijn routebordjes toegevoegd met het logo van de Oranjefietsroute. Langs de route staan informatieborden en trappalen met interessante verhalen over het Nederlandse koningshuis. De fietsroute sluit aan op het traject Lingen-Apeldoorn. 

In het Spoor van de Oranjes

De Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers is het resultaat van het INTERREG-project In het Spoor van de Oranjes en bestaat naast de bewegwijzering uit een routeboek, flyer, website met fietsnavigatie, beursstand en een foto-animatie. In het project is nauw samengewerkt met de EUREGIO Rhein-Waal, de regionale routebureaus en marketingorganisaties in beide landen. Kijk voor meer informatie op www.oranjefietsroute.nl. Het routeboek is binnenkort verkrijgbaar bij de lokale toeristenbureaus in het fietsgebied. 
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/oranjefietsroute-apeldoorn-moers-geopend.html