Ga naar de inhoud

Organisatoren actie Plant Voor Tegel gezocht

donderdag 23 september 2021

Welke vereniging of school wil graag de kas spekken en ook nog eens een nuttige bijdrage leveren aan ons milieu? Die vereniging kan zich namelijk aanmelden bij de gemeente Brummen om op 23 oktober tussen 10:00 uur en 16:00 de actie Plant Voor Tegel uit te voeren.

Winnaar duurzaamheidsidee 2019

Het idee is afkomstig van Naomi en Maarten van Esschoten. Zij wonnen met dit idee de duurzaamheidsprijs van de gemeente Brummen. Tegenwoordig zijn veel tuinen grotendeels betegeld. Toch zitten er ook nadelen aan zo’n ‘onderhoudsvriendelijke tuin’. Dit betekent dat het regenwater minder goed kan wegstromen, dat het minder koel is op warme dagen en dat er minder ruimte is voor dieren. Planten in plaats van tegels maken de tuin gezelliger, maar zorgen er ook voor dat het regenwater de grond in kan, dat het koeler is op warme dagen en dat de tuin interessanter is voor bijvoorbeeld vogels, egels, vlinders en andere insecten.

Aanmelden

Tot en met 10 oktober kunnen verenigingen zich bij voorkeur via e-mail aanmelden als kandidaat organisator. Dit kan men doen door de belangstelling hiervoor bondig in de e-mail te zetten en te mailen naar m.beijer@brummen.nl. Per vereniging heb je 6 tot 8 mensen nodig om de actie in goede banen te leiden. We zijn op zoek naar 2 verenigingen. Met het uitvoeren van de actie kan er per vereniging € 750,- worden verdiend. Verenigingen die de laatste drie keer de compostactie hebben uitgevoerd komen alleen bij onvoldoende aanmeldingen in aanmerking. Hebt u echter vooraf vragen of wilt u nog meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de heer M. Beijer, telefoon (0575) 56 85 76 of mailadres m.beijer@brummen.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/organisatoren-actie-plant-voor-tegel-gezocht.html