Ga naar de inhoud

Ouderenhuisbezoeken voorlopig uitgesteld

donderdag 26 maart 2020

In opdracht van de gemeente Brummen bezoeken medewerkers van Stichting Welzijn Brummen ieder jaar de tachtig jarigen in onze gemeente. Besloten is, als gevolg van de maatregelen die gelden vanwege het coronavirus, om deze huisbezoeken voorlopig uit te stellen. De groep tachtigjarigen heeft eerder dit jaar via een brief het aanbod van dit gesprek ontvangen. Begin april zouden de eerste huisbezoeken plaatsvinden. Het is de bedoeling dat gemeente en SWB de huisbezoeken weer voortvarend oppakken, zodra de coronacrisis voorbij is.

De gemeente Brummen organiseert ieder jaar voor oudere inwoners uit onze gemeente huisbezoeken. De uitvoering is in handen van Stichting Welzijn Brummen. Het gaat in deze specifieke situatie om inwoners die in de periode van 1 januari tot en met 30 juni 2020 80 jaar worden of al 80 jaar zijn. Deze inwoners hebben eind februari van de gemeente een brief ontvangen over het ouderenhuisbezoek met een antwoordkaart. Inwoners die belangstelling hebben voor zo´n huisbezoek hoeven verder niet te reageren. Aan inwoners die géén behoefte hebben aan een huisbezoek is gevraagd om dit voor 15 maart 2020 aan de gemeente door te geven. Inwoners konden hiervoor de toegestuurde antwoordkaart aan de gemeente terugsturen. 

Wat is een huisbezoek?

Tijdens een huisbezoek krijgt u vooral veel informatie over verschillende onderwerpen. Daarbij kunt u geholpen worden bij allerlei vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, ondersteuning en gezondheid. Misschien kan ook het Team voor Elkaar in onze gemeente hierin een rol vervullen.

Zodra de huisbezoeken weer opgestart kunnen worden nemen medewerkers/vrijwilligers van de SWB contact met de betrokken tachtigjarigen op. Stichting Welzijn Brummen is op dit moment op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 to 12.00 uur via telefoonnummer 0575 – 56 19 88. Maar ook via het e-mailadres info@welzijnbrummen.nl.

Hulp nodig?

Heeft u in deze crisisperiode ergens hulp bij nodig en is er even niemand in uw omgeving die u kan helpen? Bijvoorbeeld om de hond uit te laten of een boodschap te doen. Of wilt u uw verhaal of zorgen even delen? Ook de medewerkers en vrijwilligers van SWB staan klaar om een oplossing of helpende hand te bieden. Ook kunt u de Rode Kruis Hulplijn bellen (telefoonnummer 070 – 4455888) of de Luisterlijn (telefoon 055-5415415).

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/ouderenhuisbezoeken-voorlopig-uitgesteld.html