Ga naar de inhoud

Praat mee over samen gezond in Brummen

donderdag 8 april 2021

Gezond en vitaal zijn, dat is juist in deze tijd extra belangrijk. Veel mensen zetten zich hier al voor in. Van zorgpartijen, sportaanbieders, scholen en kinderopvang tot lokale ondernemers en inwoners. Maar fysiek en mentaal fit blijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wat is nodig voor een nog gezondere Brummense samenleving? Hierover gaan we donderdag 15 april aanstaande in gesprek.

Samen met alle betrokken partijen willen we ervoor zorgen dat inwoners gezond blijven. Daarom werken we aan een lokaal preventieakkoord. Hierin komt te staan wat er in de gemeente Brummen al gebeurt op het gebied van gezondheid en preventie. Daarnaast leggen we ambities en acties voor de komende tijd vast. 

Gezondheid verbeteren

Het preventieakkoord is een aanvulling op het bestaande sport- en beweegakkoord. Het brengt alle inzet op het verbeteren van gezondheid samen. We gaan bijvoorbeeld aan de slag om roken, overgewicht en/of problematisch alcoholgebruik aan te pakken. Want dit zijn samen de grootste oorzaak van ziekten in Nederland. Daarnaast kijken we naar achterliggende problemen, zoals schulden, armoede en eenzaamheid. 

Meepraten? Meld u aan!

Wilt u meepraten over gezondheid en welzijn in de gemeente Brummen? U bent van harte welkom bij de online bijeenkomst over het Brummense preventieakkoord! De bijeenkomst is op donderdag 15 april van 16.00 tot 17.30 uur. Aanmelden kan met een mailtje naar petra.schipper@geldersesportfederatie.nl.

Kunt u 15 april niet, maar wilt u toch graag uw stem laten horen? Dan kunt u dit e-mailadres ook gebruiken voor vragen, opmerkingen of om in gesprek te gaan. Of vul de online vragenlijst in.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/praat-mee-over-samen-gezond-in-brummen.html