Ga naar de inhoud

Primulastraat: vermindering overlast en versterken bomenlaan

woensdag 6 maart 2019

Op 8 maart gaat een boomverzorgingsbedrijf 5 lindebomen kappen in de Primulastraat in Brummen. Meerdere bewoners hebben overlast van de bomen. Er zitten veel bladluizen in. Deze beestjes scheiden suikerdruppels uit waardoor er een plakkerige laag op auto’s, huizen, tuinmeubelen terechtkomt. Bewoners hebben de gemeente gevraagd om deze overlast te verminderen. Het college heeft vorig jaar besloten om een aantal maatregelen te nemen.

De bomen staan dicht op elkaar. We gaan nu om en om een boom weghalen. Hierdoor worden er 5 bomen geveld en krijgen de 5 overgebleven bomen meer ruimte en licht om uit te groeien. Daarnaast gaan we bij de bomen die blijven staan de ondergrond verbeteren. Een speciaal bedrijf gaat de ondergrond beluchten. Ook worden er lavakorrels, compost en goede schimmels in de grond gebracht. Op die manier verbetert de groeiplaats en daarmee de conditie van de bomen.

Bladluizen en mieren

In de boom hangen we zakjes met larve van lieveheerbeestjes. Lieveheerbeestjes eten bladluizen waardoor de overlast van honingdauw minder wordt. Maar mieren beschermen weer de bladluizen. Daarom plaatsen we een anti-mierenband om de stammen van de bomen die blijven staan. Mieren kunnen dan vanaf de grond niet meer naar de kroon lopen en de luizen beschermen. Zo verminderen we op een natuurlijke manier de overlast en verbetert de conditie van de bomenlaan.

Wegafsluiting

Vanwege de werkzaamheden is de Primulastraat op 8 maart vanaf 07:30 afgesloten tussen de Arnhemsestraat en de Leliestraat. Om 16:00 uur is de rijbaan weer vrij voor alle verkeer. Er wordt geen omleiding ingesteld.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met de boombeheerder Rick Backx. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0575-568 551 of stuur een e-mail naar r.backx@brummen.nl.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/primulastraat-vermindering-overlast-en-versterken-bomenlaan.html