Ga naar de inhoud

Regioplan om laaggeletterdheid terug te dringen

vrijdag 2 augustus 2019

Samen met gemeenten in onze regio heeft het gemeentebestuur een plan gemaakt om laaggeletterdheid terug te dringen. Dit plan, het ‘Regioplan laaggeletterdheid’ heeft het college van burgemeester en wethouders vorige week vastgesteld. Nadat ook de andere gemeentebesturen het plan hebben vastgesteld, wordt de verdere uitwerking opgepakt. Naast bestaande activiteiten, zoals het Taalhuis, zijn nieuwe acties vooral voorzien vanaf 2020.

Veel mensen hebben moeite met lezen en schrijven. Deze mensen zijn laaggeletterd. En omdat veel mensen zich hiervoor schamen, blijft dit probleem bestaan. Zonde, want taalvaardigheid is heel belangrijk in alledaagse dingen. Bijvoorbeeld om een kaartje te schrijven, een afspraak in de agenda te zetten of voor het begrijpen van een loonstrook of brief. Een landelijke schatting toont dat dit in onze omgeving voor ongeveer 1 op de 8 inwoners geldt. Dat aantal vinden we veel te hoog, niet alleen in Brummen maar ook breed in de regio. 

Heeft u zelf moeite met lezen of schrijven of kent u iemand voor wie dit geldt? Dank kunt u voor hulp en ondersteuning terecht bij het Taalhuis. Het contactpunt van Taalhuis vindt u in de bibliotheek in Eerbeek en Brummen. Ook vindt u meer informatie op de website daarhebjerechtop.nl en het centrale telefoonnummer van de Bellijn van Stichting Lezen & Schrijven (0800 - 023 4444). Via de Bellijn worden bellers teruggebeld door medewerkers van het Taalhuis in onze gemeente.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/regioplan-om-laaggeletterdheid-terug-te-dringen.html