Ga naar de inhoud

Reinigen en inspecteren van de riolering 

maandag 21 november 2022

Jaarlijks reinigen we de riolen van enkele wijken of straten in de gemeente. Ook vinden er inspecties van riolen plaats door camerabeelden van de binnenzijde van de rioolleidingen. Van der Velden Rioleringsbeheer voert deze werkzaamheden uit.  

De wijken waar werkzaamheden plaatsvinden:

  • Brummense Enk (inspectie en reiniging)
  • Elzenbos (inspectie)

De werkzaamheden gaan op 24 november van start aan de noordzijde van de Brummense Enk. Daarna volgt de Elzenbos. De werkzaamheden duren tot en met januari 2023.

Wc deksel naar beneden

Tijdens de uitvoering van de reinigingswerkzaamheden zijn er soms “rommelige” geluiden vanuit de riolering waar te nemen. Dit kan onder andere ontstaan door luchtinsluitingen in het rioolstelsel. In een enkel geval is het mogelijk dat de druk uit het rioolstelsel ontsnapt via een aansluiting van een woning. Dit kan via de aansluiting van het toilet zijn. Tijdens de werkzaamheden in uw straat adviseren we u om de deksel van de toiletpot naar beneden te houden. 

Er kan enige verkeershinder ontstaan doordat voertuigen soms op een kruising of in een smalle weg staan. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de afdeling Fysieke Leefomgeving via telefoonnummer 0575-568 233. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/reinigen-en-inspecteren-van-de-riolering-1.html