Ga naar de inhoud

Rij Ballonvrij: geen lachgas in het verkeer

woensdag 24 november 2021

Het gebruiken van lachgas is populair onder jongeren. Zij nemen vaak een ballonnetje in de auto. Dit is voor hen namelijk dé plek om lachgas te gebruiken; het is een comfortabele plek met veel privacy, waar je makkelijk met vrienden kan samenkomen. Hierdoor maken jongeren snel de keuze om onder invloed van lachgas te rijden en zien ze door de effecten van het middel het gevaar niet meer. 

Voor TeamAlert - dé jongerenorganisatie die uitdaagt slimme keuzes in het verkeer te maken zodat je als jongere altijd veilig onderweg bent - is het duidelijk: lachgasgebruik in het verkeer is levensgevaarlijk. Om dit probleem aan te pakken, is TeamAlert gestart met het vervolg van de campagne "Rij Ballonvrij". Met de slogan “word geen clown in het verkeer” wil TeamAlert de jonge bestuurders én jonge passagiers laten inzien dat lachgasgebruik in het verkeer niet oké is.

Tijdens de campagne gaat TeamAlert via social media en via jongerenwerkers in gesprek met jongeren over lachgas in het verkeer, aan de hand van stellingen over dit thema. Daarnaast laat TeamAlert in een campagnevideo de mening van jongeren over lachgas in het verkeer zien. Op de website van “Rij Ballonvrij” staat alles over de invloed van lachgas op je rijgedrag en tips om zelf het lachgasgebruik achter het stuur tegen te gaan.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/rij-ballonvrij-weer-gestart.html