Ga naar de inhoud

Samen tegen huiselijk geweld

zaterdag 14 november 2020

Soms gebeuren er achter een voordeur nare dingen. Ruzies die uit de hand lopen. Agressie tussen partners of mishandeling van een kind. Maar… huiselijk geweld hoort niet thuis in onze samenleving. Ook als inwoner kunt u iets doen. Misschien hebt u het gevoel dat het niet zo lekker gaat tussen uw buren. U maakt zich zorgen om een kind op school. Of om die oudere mevrouw verderop in de straat. Praat er dan over. Vraag aan anderen of zij uw zorgen delen. Maak een praatje. Op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl vindt u hiervoor tips. En leest u hoe u signalen kunt herkennen.

Natuurlijk kunt u ook terecht bij Veilig Thuis. Dat is hét advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is er als u hulp zoekt of u zorgen maakt om een ander. U kunt 24 uur per dag gratis bellen op telefoonnummer 0800-2000. U spreekt eerst uw plaatsnaam in en krijgt dan direct een hulpverlener aan de telefoon van het steunpunt bij u in de buurt. Bij hem of haar kunt u uw verhaal kwijt en uw zorgen delen. De hulpverlener geeft advies en bekijkt samen met u of en welke professionele hulp nodig is. Er wordt niets gedaan zonder dat u dat wilt. En u hoeft uw naam niet te noemen als u dat niet wilt.

Meer informatie

Meer weten? Kijk op www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl of bel 0800-2000. Via de website van Veilig Thuis kunt u ook gratis en anoniem chatten als het even niet goed gaat of als u hulp zoekt. Is er direct gevaar? Aarzel dan niet en bel 112.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/samen-tegen-huiselijk-geweld.html