Ga naar de inhoud

Samenwerking levert succesvolle plaatsing op

vrijdag 20 november 2020

Het familiebedrijf Hissink uit Brummen heeft dit jaar 2 nieuwe medewerkers in dienst waarbij WerkFit Brummen een belangrijke rol heeft gespeeld. Het begon met een kandidaat vanuit WerkFit Brummen die weliswaar jarenlang niet meer had gewerkt, maar wel de gezochte persoon was met affiniteit en ervaring met sleutelen aan machines. Na een eerste kennismaking en een succesvolle proefplaatsing was een contract het resultaat. Maar Hissink had ook behoefte aan een boekhouder. Omdat WerkFit Brummen op dat moment niet over geschikte kandidaat beschikte, werden samenwerkingspartners benaderd en kon het UWV uiteindelijk een geschikte kandidaat leveren. 

Aan de basis van deze twee succesvolle plaatsingen ligt het goede contact dat Bas Willemse als accountmanager werkgeversdienstverlening heeft opgebouwd met mede-eigenaar Harm-Jan Hissink. “Hissink is een familiebedrijf uit Brummen,” vertelt Bas. “Het levert en repareert machines voor de groene sector, bosbouw, landbouw en fruitteelt. En vanuit heel Europa importeert Hissink tractoren en machines.” De accountmanager ziet Hissink als een echt maatschappelijk betrokken familiebedrijf. “In ons gesprek liet Harm-Jan weten nog een medewerker te kunnen gebruiken die zich bezighield met het schoonmaken en opknappen van oude machines. Dit heeft geleid tot een plaatsing, die zorgvuldig is begeleid door een van onze twee jobcoaches, Marieke. Zij onderhoudt het contact met de werkgever en de kandidaat en ondersteunt waar nodig. Met als resultaat dat een werkfitte medewerker blij is met een nieuwe baan en daarmee ook volledig uitstroomde uit een uitkeringssituatie en financieel zelfstandig werd.” 

Gevoel

Harm-Jan Hissink is erg te spreken over het contact met WerkFit Brummen. “Als ondernemer wil je snel schakelen. En dat is precies wat er door Bas en zijn collega’s is gedaan. Bas voelde zeer goed aan wat voor een persoon bij ons bedrijf past. We hebben meerdere gesprekken gevoerd, zowel aan tafel als ook via e-mail en telefoon. Het tijdstip daarbij was niet van belang, want zelfs ’s-avonds werd mijn mail beantwoord. Ik ben zeer te spreken over ons contact.” 

Vruchten

Het mooie resultaat van de eerste plaatsing smaakte Harm-Jan naar meer. “Ook deze functie is voortvarend en goed ingevuld, “ vertelt Hissink. “Dit keer kwam de kandidaat via het UWV binnen. Dat er sprake is van een goede samenwerking tussen instanties vind ik een zeer goede zaak.” Bas vult aan: “Op het moment dat de vraag werd gesteld, hadden wij geen kandidaat die aan dat profiel voldeed. Maar ik ben gaan kijken of onze samenwerkingspartners in de regio hierin konden helpen. Zo heb ik contact gehad met buurgemeenten Zutphen en Apeldoorn, maar ook met het UWV. En mijn collega René Ali van het UWV haakte snel op mijn verzoek in. Hij kwam met 6 goede kandidaten. Hun cv´s heb ik voorgelegd aan Harm-Jan.” Het resultaat van een aantal sollicitatiegesprekken is dat ook nu weer een geschikte kandidaat begin deze maand bij Hissink als boekhouder aan de slag is gegaan. “Het UWV en de gemeenten in deze regio proberen elkaar zoveel mogelijk te ondersteunen bij het helpen van onze werkgevers. Mooi als die samenwerking zijn vruchten afwerpt”, aldus Bas Willemse.

Maak kennis met de  accountmanagers

Wilt en kunt u met uw bedrijf mensen ook een kans bieden op de arbeidsmarkt? De accountmanagers van WerkFit Brummen komen graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Neem gerust contact op met accountmanagers Judith Curré en Bas Willemse:

  • Judith: tel. 06 - 82 13 69 77 of mailadres j.curre@brummen.nl;
  • Bas: tel. 06 - 82 13 71 26 of mailadres b.willemse@brummen.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/samenwerking-levert-succesvolle-plaatsing-op.html