Ga naar de inhoud

Schilderkunst op scherm riool Elzenbos

donderdag 3 juni 2021

Laat zaterdag 5 juni je schilderkunsten zien in Elzenbos! Onder begeleiding van kunstenares Bianca ten Thije kunnen kinderen tussen 11.00 en 15.00 uur aan de slag met kwast en verf. Samen beschilderen ze het houten scherm, waarachter de werkzaamheden aan de riooloverstort plaatsvinden.

Afgelopen maandag is de firma Dostal gestart met het werk aan de riooloverstort. In 9 weken tijd brengt de aannemer een grote rioolbuis aan tussen de Veldweide en de Elzenbosweg. De rioolbuis met bijbehorende putten voorkomt dat vervuild water bij een zware regenbui terecht komt in de vijver aan de Veldweide. 

Kleurrijke versiering

De aanleg van zo’n grote rioolbuis - met een doorsnede van twee meter - is een grote ingreep in de wijk Elzenbos. De gemeente en de firma Dostal proberen de overlast voor de wijk zo klein mogelijk te houden. Daarom is er onder andere een houten scherm geplaatst aan Het Stroomdal en Het Zilverschoon. Delen van dit scherm zijn versierd met foto’s van bloemen of teksten van de dorpsdichter Marije Verbeeck. De open delen kunnen nog wel wat kleur gebruiken! Daar mogen de kinderen aanstaande zaterdag dus lekker aan de slag. Bianca ten Thije van www.bianca-art.nl helpt hen op weg. 

Kinderen van harte welkom!

Kinderen zijn van harte welkom zaterdag 5 juni tussen 11.00 en 15.00 uur bij het voetbalveld aan Het Stroomdal of bij de woningen aan Het Zilverschoon.


Informatie over het werk aan de riooloverstort vindt u op www.dostal-overstortleidingbrummen.nl
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/schilderkunst-op-overlastscherm-riool-elzenbos.html