Ga naar de inhoud

Slachtoffer van toeslagenaffaire?

woensdag 18 november 2020

Ook binnen onze gemeente zijn er gezinnen getroffen de toeslagenaffaire. Dit zijn naar verwachting iets meer dan 10 gezinnen. Landelijk is al gebleken dat het aantal ouders dat is getroffen door het onterecht stopzetten van de kinderopvangtoeslag hoger is dan eerder gedacht. Mogelijk 20.000 ouders in Nederland moeten gecompenseerd worden voor het onterecht intrekken van de kinderopvangtoeslag. Ouders werden soms onterecht door de belastingdienst aangemerkt als fraudeur en kwamen in grote problemen

Ondertussen zijn de herstelacties gestart en zijn er bijvoorbeeld digitale loketten geopend waar gedupeerden terecht kunnen met hun vragen. Ondervindt u ook nadeel van deze affaire maar heeft u dit nog niet gemeld bij de belastingdienst? Doe dit dan alsnog. Op de website van de Belastingdienst vindt u hierover meer informatie. Bellen met de Belastingdienst kan ook, via 0800 - 2358358.

Contact met gemeente

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u als gedupeerde door deze toeslagaffaire in de problemen bent gekomen. Als u naast de hulp en compensatieregeling die al geboden wordt nog vragen heeft, dan kunt u dit ook bij ons aangeven. Doe dit bij onze medewerker Ans Borninkhof. Zij is bereikbaar via mailadres a.borninkhof@brummen.nl of telefoonnummer 06-36283819. Uiteraard kunt u uw vragen ook kenbaar maken bij het steunpunt Geld en Administratie of Team voor Elkaar. Als gemeente kunnen we met u kijken op welke manier we u bij het oplossen van problemen kunnen ondersteunen.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/slachtoffer-van-toeslagenaffaire.html