Ga naar de inhoud

Sneller hulp bij schulden

donderdag 1 april 2021

Veel mensen hebben geldzorgen. We weten dat het lastig is om hulp te vragen. Toch is het van belang: blijf er niet mee rondlopen, maar zoek snel hulp. Want vaak wordt het probleem groter als u langer wacht.

Vanaf 1 januari 2021 is er een nieuwe wet waardoor gemeenten inwoners met betaalachterstand hulp aanbieden. De gemeente ontvangt bericht als er betalingsachterstanden zijn bij huur, gas, licht, water of de zorgpremie.  Aan de hand daarvan krijgt u een aanbod om met iemand in gesprek te gaan.

Oplossing zoeken

“Als iemand bijvoorbeeld z’n huur of energierekening niet kan betalen, is er soms meer aan de hand”, zegt wethouder Cathy Sjerps. “Wij nodigen mensen dan uit voor een gesprek. Is er inderdaad sprake van geldzorgen? Dan zoeken we naar een oplossing. We geven bijvoorbeeld informatie en advies. Of verwijzen mensen door. Door op deze manier geldproblemen snel te signaleren, willen we voorkomen dat mensen in de schulden terechtkomen. Want schulden zorgen voor veel stress en ellende.”

Aanbod bij geldzorgen

Er zijn in de gemeente Brummen veel mogelijkheden voor hulp bij geldproblemen. Zo is er het Steunpunt Geld & Administratie. Daar kunt u terecht voor hulp bij financiële en administratieve zaken. Het steunpunt is bereikbaar via telefoonnummer 0575-561 988 (op werkdagen tussen 9-12 uur). Daarnaast zijn er allerlei regelingen voor mensen met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een zwemlespas of sportlidmaatschap voor de kinderen. Denk ook aan de Voorzieningenwijzer: hiermee kunt u vaak besparen op vaste lasten.

Team Voor Elkaar

Heeft u zoveel schulden dat u het overzicht kwijt bent? Of is er meer aan de hand dan alleen een geldprobleem? Neem contact op met Team Voor Elkaar. Bel 0575-568 568 (elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur) of mail: info@teamvoorelkaar.nl

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/sneller-hulp-bij-schulden.html