Ga naar de inhoud

Morele steun voor jongvolwassenen

dinsdag 12 januari 2021

Zo'n 2.000 jongvolwassenen ontvingen afgelopen week van de gemeente een opvallend ansichtkaartje. Niet zomaar, maar als steun in de rug in deze voor hen lastige tijd. Want hoewel (terecht) veel aandacht uitgaat naar oudere en kwetsbare inwoners, constateert het college dat ook jongeren de nadelige effecten van de coronacrisis ervaren. "Studies zijn online, sportclubs en verenigingen zijn gesloten, uitgaan zit er voorlopig nog niet in en als het werk nog behouden is, dan werken we zoveel mogelijk vanuit huis. Kortom: Je bent nu vast veel meer thuis dan normaal. We snappen dat dit ook van jou veel vraagt," laten burgemeester Van Hedel en wethouder Jeugd Ingrid Timmer de jongeren weten. Met het kaartje spreken ze de hoop uit dat in dit nieuwe jaar jongeren straks weer alle mogelijkheden krijgen om hun sociale leven op te pakken. "Maar we moeten nu nog even vol houden."

De gemeentebestuurders vonden het belangrijk om alle jongeren tussen 18 en 27 jaar te bereiken en hen een morele hart onder de riem te steken. Vandaar dat gekozen is voor een ansichtkaart, die vervolgens ook online is gedeeld. Daarnaast gebruikten Van Hedel en Timmer de kaart ook om de jongeren nog enkele tips mee te geven, zoals...

  • Blijf bewegen: door elke dag een half uur te bewegen voel je je fris. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal ga jij je hierdoor beter voelen. 
  • Blijf praten: Als je veel piekert over wat er allemaal gebeurt of als je er slechter door slaapt, praat daar dan over met je familie, vrienden en/of anderen die belangrijk voor je zijn.
  • Hulp nodig: Team voor Elkaar helpt je graag (0575-568568). Dat geldt ook voor de jongerenwerkers van SWB. Voel jij je eenzaam? Kijk dan ook op www.eenzamejongeren.com.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/steuntje-in-rug-voor-jongvolwassenen.html