Ga naar de inhoud

Subsidie Geheugensteunpunt vastgesteld

vrijdag 26 juni 2020

Het college heeft deze week de subsidie aan het Netwerk Dementie Oost-Veluwe voor 2019 definitief vastgesteld. Het gaat hierbij om de uitvoering van het Geheugensteunpunt. Het Netwerk Dementie biedt op lokaal niveau een structureel aanbod van samenhangende dementiezorg, dat aansluit bij de behoeften en wensen van mensen met dementie en hun naasten (mantelzorgers).

In 2019 heeft het Geheugensteunpunt vanuit 2 vestigingen 2 ochtenden in de week laagdrempelige hulp (informatie, ondersteuning en begeleiding) geboden aan de doelgroep. Vanuit zowel Plein 5 in Brummen als het Tjark Rikscentrum in Eerbeek bestaat de hulp uit informatie, ondersteuning en begeleiding. Ook worden er voorlichtingen en brein- en bewegingsgroepen verzorgd, eveneens ondersteuningsgroepen voor mantelzorgers. Voor al deze activiteiten ontvangen zij jaarlijks een subsidie van de gemeente. De subsidie voor 2019 is vastgesteld op € 37.500,-. Het college constateert daarbij dat de afgesproken activiteiten zijn gerealiseerd.

Interesse? 

Bent u geïnteresseerd en/of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de coördinator, Heidi Nusselder. Dit kan op maandag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur via telefoonnummer 06-28457299. Of mail naar brummen@hetgeheugensteunpunt.nl.  Informatie over wat het Geheugensteunpunt u kan bieden kunt u vinden op www.hetgeheugensteunpunt.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/subsidie-geheugensteunpunt-vastgesteld-1.html