Ga naar de inhoud

Tot 18 december: doe mee aan gezondheidsmeter

zaterdag 21 november 2020

Dit najaar voeren alle GGD'en een gezondheidsonderzoek uit: de GGD Gezondheidsmeter 2020. Met de slogan ‘Hallo, hoe gaat het met ons?’ is de GGD in september met dit onderzoek onder volwassenen gestart. In onze regio hebben bijna 60.000 inwoners een uitnodiging ontvangen om mee te doen. Bent u er daar één van en heeft u nog niet meegedaan? Fijn als u alsnog de vragenlijst invult! Uw deelname is belangrijk voor de GGD en de gemeenten!

Het onderzoek gaat onder andere over de gezondheid, leefstijl en woonsituatie van inwoners van 18 jaar en ouder. De GGD Gezondheidsmeter wordt eens in de vier jaar uitgevoerd door alle GGD’en in Nederland. De uitkomsten gebruiken gemeenten om te bepalen wat nodig is om de gezondheid en leefgewoonten van inwoners te verbeteren. Door samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) levert het onderzoek ook informatie op over de gezondheid van heel Nederland. Het CBS kiest willekeurig personen die worden uitgenodigd om mee te doen aan de GGD Gezondheidsmonitor 2020. Met deze groep inwoners krijgen we een goed beeld van de gehele bevolking. Zij krijgen een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Dit kan online of op papier. Personen die niet uitgekozen zijn, ontvangen geen vragenlijst. Zij kunnen dit jaar wel voor het eerst meedoen aan het onderzoek via www.GGDgezondheidsmeter.nl. 

Het onderzoek loopt tot 18 december 2020. Halverwege 2021 zijn de resultaten te bekijken op onze website. In de resultaten gaat het altijd om de gegevens van groepen van personen en nooit over individuele personen. Meer weten? Bezoek dan deze website
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/tot-18-december-doe-mee-aan-gezondheidsmeter.html