Ga naar de inhoud

Uitreiking prijzen Jan Mankes schilderwedstrijd

dinsdag 15 september 2020

In aanwezigheid van wethouder Ine van Burgsteden werd zaterdagmiddag bekend gemaakt welke deelnemers in de prijzen zijn gevallen bij de Jan Mankes schilderwedstrijd. “Bijzonder om te zien hoe velen zich hebben verdiept in het werk van Mankes en zijn leven. De gemaakte kunstwerken laat de signatuur van Mankes in heel veel verschijningsvormen zien,” aldus de wethouder. Uit heel Nederland deden kunstenaars mee. “Fantastisch te zien dat hiermee Eerbeek weer goed op de kaart is gezet.” In haar toespraak prees Van Burgsteden namens het gemeentebestuur de bevlogenheid en doorzettingsvermogen van de organiserende stichting 100 jaar Jan Mankes. 

Vanaf woensdag 16 september zijn 50 prachtige werken van kunstenaars die hebben meegedaan aan de Jan Mankes schilderwedstrijd te zien in de Kruiskerk in Eerbeek. Op welke momenten dit kan is te lezen op de website www.100jaarjanmankes.nl. De ruimte in de kerk is groot genoeg om anderhalve meter afstand te houden als er 12 tot 15 personen in de kerk zijn. In de maanden oktober en november zijn de kunstwerken overigens ook nog te bezichtigen bij diverse Eerbeekse ondernemers in de winkel. 

In de geest van…

In 2020 is het een eeuw geleden dat de beroemde schilder Jan Mankes overleed. Hij woonde de laatste jaren van zijn leven in Eerbeek. Er zijn door Stichting 100 jaar Jan Mankes allerlei activiteiten ontplooid om dit te gedenken. Eén daarvan was de zeer succesvolle landelijke wedstrijd “In de geest van Jan Mankes” waarbij kunstenaars uit het hele land werken konden insturen die door Mankes geïnspireerd waren. Hier deden in totaal maar liefst 335 mensen aan mee, die samen 655 kunstwerken instuurden. De 50 beste werken zijn hieruit geselecteerd door een jury van deskundigen en een publieksjury. De drie prijs-winnende kunstwerken zijn gemaakt door Marije van den Berg (eerste prijs), Corina Blom (tweede prijs) en Brigit Jonkers (publieksprijs).

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/uitreiking-prijzen-jan-mankes-schilderwedstrijd.html