Ga naar de inhoud

Uitstel groepsvaccinatieprogramma 4- tot 18-jarigen

donderdag 12 maart 2020

De eerder aangekondigde vaccinatieronde van GGD Noord- en Oost-Gelderland op 6 april gaat niet door. Het gaat om het rijksvaccinatieprogramma voor alle 4- tot 18-jarigen. Deze stond voor 6 april gepland in sportzaal Rhienderoord. De BMR/DTP en HPV-vaccinaties worden verplaatst naar het najaar van 2020. De meningokokkenvaccinaties gaan wel door maar op kleinere schaal én op een ander moment. De kinderen en hun ouders/verzorgers krijgen bericht over de nieuwe vaccinatiedata. 

Reden voor deze verplaatsing is dat de GGD alle capaciteit nodig heeft voor de inzet tegen het coronavirus. Ook geeft de GGD hiermee gehoor aan de oproep met niet meer dan honderd mensen tegelijk op één locatie te zijn. De BMR/DTP en HPV-vaccinaties zijn standaardvaccinaties die uitgesteld kunnen worden tot het najaar van 2020. De meningokokkenvaccinaties horen bij een uitbraakmaatregel, daarom worden deze vaccinaties nog wel gegeven. Voor de meningokokkenvaccinaties stelt de GGD wel een nieuwe planning en werkwijze op, deze vaccinaties vinden in ieder geval plaats vóór juli 2020. 

Reguliere spreekuren en individuele vaccinaties voor 0- tot 4-jarigen gaan wel door. Vragen hierover kunt u stellen aan de lokale JGZ 0-4 afdeling van uw woonplaats.

 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/uitstel-groepsvaccinatieprogramma-4-tot-18-jarigen.html