Ga naar de inhoud

Update over woningbouw schoolocaties Eerbeek

woensdag 9 oktober 2019

Maandagavond vond in het Tjark Rikscentrum in Eerbeek een informatieavond plaats over de invulling van de vrijgekomen schoollocaties in Eerbeek. Het ging daarbij om de vroegere basisscholen de Triangel, de C. van Leeuwenschool en De Enk. Zo’n 75 buurtbewoners bezochten de avond en lieten zich informeren. Ook was er aansluitend gelegenheid om bij een informatiestand met vertegenwoordigers van de gemeente in gesprek te gaan over de plannen. 

Als gevolg van de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan voor Eerbeek is de woonbestemming voor deze vrijgekomen schoollocaties definitief geworden. De herontwikkeling van deze locaties kan nu weer voortvarend opgepakt worden. Projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis heeft woningbouwplannen voor de locaties voorbereid  En de gemeente heeft nagedacht over de inrichting van de openbare ruimte. De reacties op de gepresenteerde plannen worden meegewogen in het vervolgtraject.

Het is de planning dat begin 2021 de woningen op de drie schoollocaties worden opgeleverd. Bij De Triangel en de C. van Leeuwenschool gaat het om sociale huurwoningen, bij De Enk op koopwoningen in de vrije sector. Het is de planning dat in het tweede kwartaal 2020 de schoolgebouwen gesloopt worden. Na de zomer 2020 wordt gestart met het bouwrijp maken van het terrein en de bouw van de woningen. Meer weten? Bezoek dan deze speciale webpagina over het programma Ruimte voor Eerbeek.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/update-over-woningbouw-schoolocaties-eerbeek.html