Ga naar de inhoud

Verenigingen laten kinderen weer sporten

donderdag 14 mei 2020

Met de eerste voorzichtige versoepeling van de corona-maatregelen kunnen kinderen en jongeren onder voorwaarden onder begeleiding buiten sporten. Een groot aantal sportverenigingen en sportaanbieders hebben een protocol opgesteld, een coördinator aangewezen en de noodzakelijke afspraken gemaakt en voorzieningen getroffen.

Beweging en sport is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom is er onder voorwaarden dus de mogelijkheid hen weer met vriendjes en teamgenootjes te laten spelen en sporten. Degene die de sportactiviteiten organiseert en begeleidt heeft overigens de verantwoordelijkheid voor de sportactiviteiten zelf. Het is belangrijk dat ze dit in een protocol vastleggen. Zo heeft de vereniging een helder handelingskader en laten ze richting de sporters zien dat er ook daadwerkelijk verantwoord gesport kan worden. Ook het naleven van het protocol is een verantwoordelijkheid van de vereniging zelf.

Spelregels

Nog even de hoofdregels voor het buiten sporten op een rij:

- Voor jongeren tot en met 12 jaar geldt dat zij geen 1,5 meter afstand dienen te houden tijdens het sporten. Sporten is georganiseerd met begeleiding en enkel in de buitenlucht toegestaan.  Er is geen maximale groepsgrootte.
- Jongeren tot en met 18 jaar moeten wel 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Ook sporten zij georganiseerd met begeleiding in de buitenlucht. Er is geen maximale groepsgrootte. 
- Voor volwassenen, boven de 18 jaar, geldt dat zij altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Ook wanneer zij sporten met begeleiding.

Meer informatie

Veel waardevolle informatie is te vinden op bijvoorbeeld de website van het NOC*NSF. Daar is het basisprotocol te vinden dat richting geeft om het sporten weer op een verantwoorde manier op te pakken. Ook op de gemeentelijke website is de nodige informatie te vinden. Want hoewel het bieden van sportactiviteiten een verantwoordelijkheid van de verenigingen is, houdt de gemeente wel een vinger aan de pols en kan er steekproefsgewijs ook gecontroleerd worden. Vragen kunnen door verenigingen gesteld worden via het emailadres handhaving@brummen.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/verenigingen-laten-kinderen-weer-sporten.html