Ga naar de inhoud

Verkeersregelaar op Harderwijkerweg

zondag 9 februari 2020

De komende drie maanden zal het aan de Harderwijkerweg een vertrouwd beeld in de ochtend zijn. De aanwezigheid van een verkeersregelaar bij de ingang van papierfabriek DS Smith De Hoop. Hij is een tijdelijke maatregel die het Eerbeekse bedrijf neemt om de verkeersveiligheid op de Harderwijkerweg te verbeteren. Het gaat om iedere werkdag tussen 05.30 en 09.30 uur, dus om de drukste momenten op de Harderwijkerweg in de ochtend. Op maandag 10 februari start de verkeersregelaar overigens om 08.00 uur. Naast deze tijdelijke maatregel is DS Smith bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden om de doorstroom op het terrein zelf en de afhandeling van vrachtwagens te verbeteren. Dit met het doel om de omvang van het verkeersprobleem bij de entree van het bedrijf te verminderen.

Eerbeek is hét papierdorp van Nederland. De papierfabrieken draaien 24 uur per dag. ‘s Avonds en ’s nachts mag geen aanvoer van grondstoffen en groot transport van eindproducten plaatsvinden. Daardoor wachten, tijdens de openingstijden, vaak meerdere vrachtwagens op de openbare weg voordat zij toegang kunnen krijgen tot de weegbrug bij de toegangspoort van het terrein. Bij de ingang van DS Smith de Hoop aan de Harderwijkerweg kan dit dus op werkdagen leiden tot verkeersonveilige situaties. Voetgangers, fietsers, personenwagens en vrachtwagens komen dan samen. Dit doet zich vooral voor in de ochtend tussen 06.00 en 08.00 uur. De betonnen elementen tussen de weg en het fietspad bieden beperkt oplossing voor dit probleem.

Ook op zoek naar een definitieve oplossing

Binnen het project ‘wegennet’ van het programma Eerbeek-Loenen 2030 worden de mogelijkheden onderzocht voor een definitieve (dus 'structurele') oplossing voor deze situatie. Hierbij zijn zowel de mogelijkheden op het terrein van DS Smith de Hoop zelf in beeld als ook de openbare wegen en de directe omgeving van de fabriek. Het zoeken naar een structurele oplossing vraagt echter meer (procedure)tijd en biedt daardoor geen oplossing voor de korte termijn. Reden voor DS Smith om met bijvoorbeeld de inzet van een verkeersregelaar het probleem tijdelijk te verminderen.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/verkeerssregelaar-op-harderwijkerweg.html