Ga naar de inhoud

Verkiezingen Europees parlement op 23 mei

dinsdag 7 mei 2019

Op 23 mei 2019 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. De inwoners van Europa kunnen dan hun stem uitbrengen op wie hen in het Europees parlement zal vertegenwoordigen. Europarlementariërs worden voor een termijn van 5 jaar gekozen. In Nederland zijn er 26 zetels te verdelen. In de gemeente Brummen kunt u stemmen in een van de 15 stemlokalen. Een aantal stemlokalen is rolstoelvriendelijk. 

Stempas niet ontvangen of kwijt?

Dan kunt u bij de gemeente een vervangende stempas aanvragen tot uiterlijk woensdag 22 mei tot 12.00 uur. Dat doet u persoonlijk. In het Servicepunt in Eerbeek kan dit alleen op afspraak. In het gemeentehuis in Brummen kan dat op donderdagavond ook alleen op afspraak. Op de andere dagen kunt u in Brummen kiezen om een afspraak te maken of zonder afspraak langs te komen tijdens onze openingstijden. Uw oude stempas wordt ongeldig gemaakt en kan niet meer worden gebruikt. 

Kunt of wilt u niet in Brummen stemmen?

Dan kunt u een kiezerspas aanvragen. U kunt hiervoor bij ons langskomen met uw stempas. Ook dat doet u persoonlijk en op afspraak (zie hierboven). Uw oude stempas wordt ongeldig gemaakt en kan niet meer worden gebruikt. 

Iemand anders voor mij laten stemmen?

Kunt u niet zelf gaan stemmen, bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie? Dan kunt u een andere kiezer machtigen om dit voor u te doen. Let op: u moet zelf het initiatief nemen, niet de gemachtigde. Het is verboden om volmachtstemmen te ronselen. Meer informatie leest u op de pagina Verkiezingen

Op www.europeseverkiezingen.com leest u meer over partijen, kandidaten en over Europese thema's.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/verkiezingen-europees-parlement-op-23-mei.html