Ga naar de inhoud

Voorkom reisstress! Denk aan uw paspoort vernieuwen!

donderdag 22 februari 2024

Tickets geboekt? Koffer ingepakt? Goed voorbereid, maar er mist nog 1 ding… uw paspoort. Deze zomer zal de aanvraag van paspoorten enorm stijgen. Wees dit voor! Er komt namelijk een paspoortpiek doordat er een verlenging van 5 naar 10 jaar plaatsvond in 2014. Nu, 10 jaar later, zullen er dus heel veel aanvragen zijn. 

Wat houdt dit in voor u als inwoner?

Dit betekent dat de wachttijden in Brummen, maar ook in heel Nederland, oplopen. U bent gewend om binnen een week een afspraak in te kunnen plannen voor een aanvraag van een document. Dat is nu helaas niet meer haalbaar. De wachttijd voor een afspraak is op dit moment minimaal twee weken. Als we richting de zomervakantie gaan, kan de wachttijd nog verder oplopen. Maak dus tijdig een afspraak voor de aanvraag van uw nieuwe document! U kunt zelf een afspraak inplannen.

Let er op dat…

Aandachtspunt: bij het maken van een afspraak staat duidelijk vermeld welke documenten u moet meenemen en aan welke eisen uw pasfoto moet voldoen. De informatie kunt u ook terugvinden op de pagina Paspoort. Wanneer u niet alle vereiste documenten meeneemt naar uw afspraak kunnen wij u helaas niet helpen. Ook later op de dag niet. Dit betekent dat u dan een nieuwe afspraak moet maken. Bekijk dus van tevoren goed wat u moet meenemen! Heeft u vragen, of weet u niet zeker welke documenten in uw specifieke situatie nodig zijn? Bel ons dan gerust!  Wij zijn telefonisch bereikbaar gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.  

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/voorkom-reisstress-denk-aan-uw-paspoort-vernieuwen