Ga naar de inhoud

Voortgang centrum Brummen

vrijdag 14 februari 2020

Inwoners, ondernemers, gemeente Brummen en andere partijen zijn al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van het Marktplein en de Ambachtstraat in Brummen. Deze ontwikkeling kreeg een onvoorziene wending met de grote centrumbrand die vorig jaar oktober plaatsvond. De gemeenteraad heeft een voorbereidingsbesluit genomen, met de intentie om binnen 3 maanden te onderzoeken of een integraal en weloverwogen plan voor de brandlocatie Marktplein mogelijk te maken is.

Sinds januari 2020 zijn met de eigenaren van beide brandlocaties meerdere gesprekken gevoerd om uitgangspunten te bepalen voor een nieuwe ontwikkeling. De gesprekken verlopen in goede harmonie. Binnenkort presenteren de eigenaren van de percelen de eerste schetsen aan het college. Op basis daarvan stemmen ze samen de vervolgstappen en de planning af.

Ontwikkeling Marktplein en Ambachtstraat

De nieuwe plannen op de brandlocaties willen we graag integreren met de mogelijke herinrichting van het Marktplein en de Ambachtstraat. De plannen om aldaar de openbare ruimte aan te pakken hebben we daarom voorlopig even gepauzeerd. We gaan hier samen met alle betrokkenen weer mee verder als de uitwerking van de bouwplannen op de brandlocaties en daarmee de impact op de openbare ruimte duidelijk is.    

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/voortgang-centrum-brummen.html