Ga naar de inhoud

Week van de Veiligheid

maandag 11 oktober 2021

In de strijd tegen criminaliteit richt de landelijke Week van de Veiligheid (11-17 oktober 2021) zich dit jaar op ondernemers. Criminelen zochten sinds de komst van corona andere, slinkse manieren om geld van deze doelgroep af te troggelen. Tijdens deze Week van de Veiligheid zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich daarom in om de lokale entrepreneurs te informeren over de signalen van crimineel gedrag en hoe ondernemers zich hiertegen kunnen weren.

Word geen slachtoffer

Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen ondernemers en hun medewerkers deelnemen aan diverse activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit. Online overvaltrainingen, gratis veiligheidsscans en talkshows: het is een greep uit de activiteiten die door het hele land worden georganiseerd.

Online talkshows

Van 11 tot en met 14 oktober kun je elke avond om 19.30 uur een talkshow bijwonen. Ewout Genemans leidt de shows, die in het teken staan van criminaliteit.

  • Maandag 11 okt 2021: Cyber/gedigitaliseerde criminaliteit
  • Dinsdag 12 okt 2021: Overvallen
  • Woensdag 13 okt 2021: Ondermijning
  • Donderdag 14 okt 2021: Geweld

Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid.

Over de Week van de Veiligheid

Tijdens de donkere dagen in het najaar neemt de kans op criminaliteit toe. Ondernemers en hun medewerkers kunnen veel ellende voorkomen door preventieve maatregelen te nemen. Week 41 van 11-17 oktober 2021 is daarom omgedoopt tot de Week van de Veiligheid. Al meer dan tien jaar wordt zo het thema veiligheid extra onder de aandacht gebracht. Koninklijke Horeca Nederland, Transport en Logistiek Nederland, Detailhandel Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland, politie, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de PVO’s/RPC’s, het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en meer dan 180 gemeenten zetten zich in om van deze week een succes te maken. Meer informatie: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-deveiligheid.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/week-van-de-veiligheid.html