Ga naar de inhoud

Welke taxibedrijven verzorgen PlusOV-vervoer?

donderdag 23 mei 2019

Taxibedrijf Willemsen-de Koning Groep uit Arnhem verzorgt vanaf 1 augustus het routegebonden vervoer van PlusOV in onze gemeente. Dit is de uitkomst van de aanbestedingsprocedure zoals die door PlusOV is uitgevoerd. Het routegebonden vervoer omvat het leerlingenvervoer, Wmo-dagbestedingsvervoer en Jeugdwetvervoer voor in totaal zes gemeenten, waaronder Brummen. Gelet op de wens dat er sprake is van maatwerk en de inzet van zoveel mogelijk lokaal bekende vervoersbedrijven, is de aanbesteding onderverdeeld in deelgebieden. Begin deze week heeft PlusOV de uitslag van de aanbesteding bekend gemaakt aan de inschrijvers.

Het totale vervoersgebied van PlusOV (Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem en Voorst) is opgedeeld in 14 percelen. Op de website van PlusOV leest u de volledige uitkomst van de aanbesteding en de verdeling van de vervoerders over de diverse percelen. De inschrijvers kregen punten voor de onderdelen prijs (20), duurzaamheid (20), partnerschap (30) en uitvoeringskwaliteit (30). PlusOV heeft nadrukkelijk gekeken naar toezeggingen op de onderdelen partnerschap en uitvoeringskwaliteit. In de komende weken spreekt PlusOV de taxibedrijven over de concrete invulling van de samenwerking en starten de voorbereidingen van het vervoer.

Veranderingen voor reizigers

Reizigers in het routegebonden vervoer krijgen vanaf augustus mogelijk te maken met nieuwe chauffeurs en andere routes. Dit komt omdat PlusOV met een aantal nieuwe taxibedrijven gaat werken. Voor deze reizigers is de chauffeur een vertrouwd gezicht. De chauffeurs zullen met alle reizigers kennismaken voordat het vervoer start. Dat gaat PlusOV samen met de vervoerders zorgvuldig organiseren. Vanaf augustus maken zo’n 150 mensen in zes gemeenten via PlusOV gebruik van het vervoer naar instellingen voor dagbesteding en dagbehandeling. Na de zomervakantie organiseert PlusOV dagelijks voor 600 leerlingen het vervoer naar en van school. Alle reizigers krijgen voor 1 augustus informatie over het vervoer en een informatiebrochure.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/welke-taxibedrijven-verzorgen-plusov-vervoer.html