Ga naar de inhoud

WerkFit Brummen vindt orderverzamelaar voor Vitakraft

donderdag 15 april 2021

Veel bedrijven worden hard geraakt door de coronacrisis. Maar Vitakraft ziet juist de omzet stijgen. Het Eerbeekse bedrijf richt zich op de verkoop, marketing en distributie van voeding, snacks en accessoires voor huisdieren. Tijdens de lockdown hebben meer mensen een huisdier aangeschaft. Daarnaast heeft Vitakraft met doorlopende sales- en marketingactiviteiten flink aan de weg getimmerd als toonaangevend A-merk.

Daardoor was er ook meer vraag naar personeel. WerkFit Brummen, buurman van het bedrijf, kon hierbij een handje helpen.

Proefplaatsing

Marien Velderman is logistiek manager van Vitakraft. Hij had behoefte  aan een extra orderverzamelaar en kwam hierover in gesprek met Bas Willemse, accountmanager werkgeversdienstverlening bij WerkFit. Bas vertelt: “Intern bij WerkFit Brummen liep Mathijs, die al werkervaring had als orderverzamelaar. Via een proefplaatsing kon Mathijs direct vanuit zijn traject bij Werkfit Brummen beginnen bij Vitakraft. Met ondersteuning van onze jobcoach Inge is hij gestart met halve dagen. Inmiddels werkt hij fulltime bij onze buren.” 

Jaarcontract

Vitakraft vindt personeel erg belangrijk en ziet de medewerkers als het grootste kapitaal. Dat vindt Mathijs erg prettig. Hij voelde zich direct welkom bij het bedrijf. En omdat hij al ervaring had met het verzamelen van orders, pakte hij het werk snel op. Mathijs heeft nu een jaarcontract en is hier erg blij mee. Ook Marien is zeer tevreden: “Mathijs laat zien dat hij wil werken en is een fijne aanvulling voor het team.”

Jobcoach

Jobcoach Inge heeft nog regelmatig contact met Mathijs en Marien. Ze bespreken dan of alles naar wens is en of de gemeente nog ondersteuning kan bieden. “Als jobcoach gaat mijn inzet verder dan alleen het plaatsen van een kandidaat”, legt ze uit. “We willen er ook na een plaatsing zijn voor de kandidaat én de werkgever. We gaan dus echt een samenwerking aan. Mijn rol als jobcoach is hierin een belangrijk factor.”

Samenwerking

Accountmanager Bas kijkt met een goed gevoel naar de samenwerking met Vitakraft. “Ik ervaar het contact met Marien als zeer prettig. Vitakraft zorgt goed voor het personeel en biedt mensen graag een kans op een goede baan. Zodat ze een eigen inkomen verdienen en nuttig werk kunnen verrichten.”

Kennismaken met WerkFit Brummen?

Wilt en kunt u met uw bedrijf mensen ook een kans bieden op de arbeidsmarkt? De accountmanagers van WerkFit Brummen komen graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Neem gerust contact op met Bas Willemse: tel. 06 - 82 13 71 26 of mailadres b.willemse@brummen.nl

Accountmanager Judith Curré heeft deze week afscheid genomen van WerkFit Brummen. Als haar opvolger er is, stellen we deze graag aan u voor!
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/werkfit-brummen-vindt-orderverzamelaar-voor-vitakraft.html