Ga naar de inhoud

Werkzaamheden Wilhelminapark en Eerbeekse Enk

maandag 3 juni 2019

Vanaf begin juni wordt er aan de riolering gewerkt in het Wilhelminapark en de Eerbeekse Enk.

Wilhelminapark

In de eerste drie weken van  juni vinden er werkzaamheden plaats aan de riolering in  het Wilhelminapark. Door ingroei van boomwortels is het noodzakelijk een aantal rioolstrengen in het Wilhelminapark te renoveren. Er wordt een nieuwe kunststof voering in de rioolstrengen aangebracht. De overlast en duur van deze renovatiemethode is beperkt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door GMB Rioleringstechnieken. Er wordt gewerkt in de Amalia van Solmslaan, Gravin van Burenlaan, Charlotte van Bourbonlaan, Juliana van Stolberglaan en Maria Stuartlaan. 

Eerbeekse Enk

In de eerste week van juni gaan de rioolwerkzaamheden in de Eerbeekse Enk van start. Het gaat om fase 8 van het afkoppelproject in de Eerbeekse Enk. De werkzaamheden duren tot en met mei 2020.

Nexus Infra voert het werk uit. Voor de zomervakantie 2019 worden de werkzaamheden uitgevoerd  in ’t Haagje en de Wethouder Sandersstraat tussen de Coldenhovenseweg en ‘t Haagje. De riolering is verouderd en aan vervanging toe. Daarnaast gaan we de afvoer van hemelwater loskoppelen van het vuilwaterriool. Het relatief schone regenwater kan dan voortaan gewoon de grond in lopen. Dat is goed voor de grondwaterstand. En het rioolstelsel wordt minder belast waarmee de wateroverlast bij hevige regenbuien verminderd wordt. Vooruitlopend op de rioolwerkzaamheden worden de gas- en waterleidingen in het projectgebeid vervangen.

Tijdens de werkzaamheden zijn wegvakken van wegen volledig gestremd. De woningen zijn wel altijd te voet en met de fiets bereikbaar. We voeren het werk in fases uit, zodat de overlast zoveel mogelijk beperkt blijft. De planning voor de fases die ná de zomervakantie uitgevoerd worden is nog niet bekend.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/werkzaamheden-wilhelminapark-en-eerbeekse-enk.html